ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çocuklar cinayet ve gasp suçu işliyor

Çocuklar cinayet ve gasp suçu işliyor
YAYINLAMA: 27 Aralık 2023 / 21.04
GÜNCELLEME: 27 Aralık 2023 / 21.05

Baro Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Songül Yılmaz çocukların işlediği suçların başında cinayet ve gaspın ilk sırada yer aldığını belirtti.

Yılmaz, adam öldürme, adam öldürmeye tam teşebbüs, gasp, yaralama ve hırsızlığın da çocukların işlediği suçlar arasında bulunduğunu ifade etti.

Cezaevinde 92 çocuk tutuklu var

E Tipi Cezaevi’nde 90 erkek, 2 kız olmak üzere toplam 92 çocuk tutuklunun kaldığını belirten Yılmaz, kız çocuklarının her ikisinin de adam öldürme suçundan cezaevinde bulunduğunu söyledi. Cezaevindeki çocukların yüzde 91’inin 16-18 yaşlarında olduğunu ifade eden Yılmaz, okula gitmemiş ya da ilköğretim 2. sınıftan terk etmiş çocukların oranının yüzde 16.3 olduğunu bildirdi.

Lise mezunlarının oranı 19.5

İlkokul ve ortaokul mezunlarının mevcut tutuklu çocukların yüzde 79.5’ini oluşturduğuna dikkat çeken Yılmaz, lise mezunu tutuklu çocukların oranının ise yüzde 19.5 olduğunu kaydetti.

Suç işleyen her çocuğun yeniden topluma kazandırılması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Çocukların topluma yeniden kazandırılmasına yönelik çalışmalar yapılmazsa, suç işleme potansiyellerinin ortadan kalkmasının zor olacağı açıktır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *