ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çocuklar, düğün pastasından zehirlendi

Çocuklar, düğün pastasından zehirlendi
YAYINLAMA: 22 Nisan 2022 / 14.03
GÜNCELLEME: 22 Nisan 2022 / 14.03
Ayşe Şafak ve Can Vural çiftinin düğün pastasını yiyen 30’a yakın çocuğun gece yarısı mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldığı belirtilirken, çocukların hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.

 “Doktorlar zehirlenme olduğunu söyledi. Ancak üçü de zehirlenmişse mutlaka pastadan zehirlenmişlerdir. Çünkü üç çocukta pasta yemişti şeklinde” açıklama yapıldı. On yaşındaki kardeşi Rabia Baş ile birlikte yedikleri pastadan zehirlendiklerini söyleyen 12 yaşındaki Gamze baş, pasta yedikten kısa bir süre sonra başının döndüğünü, daha sonra da direncini kaybedip kustuğunu söyledi. Pırlanta düğün salonunda yaklaşık 30 çocuğun zehirlenmesine neden olan pastanın Yusuf hastanesinden alındığı belirtildi.

Düğünden çıkan hastaneye koştu

Üç çocuğun da düğünde yediği pastadan zehirlendiğini belirten Meral Yıldırım, “Pırlanta düğün salonunda kız kardeşim Ayşe’nin düğünü vardı. Aile ve tüm akrabalar bir arada eğleniyorduk. Düğün sonrası gece yarısına doğru evimize geldik. Önce üç yaşındaki kızım Tuğba midesini bulandığını söyledi. Daha sonra da altı yaşındaki oğlum da midesini bulandığını söyleyip kusmaya başladı. Onlara ne olduğunu anlamaya çalışırken 17 yaşındaki kızım Özlem de rahatsızlanınca hastaneye kaldırdık. Doktorlar çocukların zehirlenmiş olabileceğini söyledi. Biz de çocukların bizden daha fazla pasta yedi için zehirlenmiş olabileceğini düşünüyoruz. Çünkü bizim çocuklarımız da dahil olmak üzere pasta yiyen çocuklardan yaklaşık 30 da aynı şikayetler görüldü” diye konuştu.

Pasta yiyenler zehirlendi

Düğün sonrası üç çocuğunu birden hastaneye kaldıran annelerden biri de Aysel Baş’tı. Aysel Baş’ta çocukların düğünde yediği pastadan zehirlendiğini, kendisinin ve eşinin pasta yemediği için etkilenmediğini belirtirken, düğünden 11 sularında döndük. Eve geldikten bir 2 saat sonra çocuklar midesini bulandığını söyledi. “Önce geçici bir sorundur diye ciddiye almadık. Ancak daha sonra üçünde de aynı şikayetlerin görülmesi üzerine onları kusma ve mide bulantısı şikayetleri ile hastaneye kaldırdık” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *