ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çocuklarımı çeteden kurtarın

Çocuklarımı çeteden kurtarın
YAYINLAMA: 14 Haziran 2023 / 14.38
GÜNCELLEME: 14 Haziran 2023 / 14.40
Çocukları tinere alıştırarak zorla hırsızlık yaptırılan anne valilikten yardım istedi

Madde bağımlısı yapılan çocuklarının suça zorlandığını belirten anne, kirayı ödeyemediği için ev sahibinden dayak yiyen genç kadın, yeşil kart alamadığı için hasta çocukların tedavi ettiremeyen anne ve dört gündür çocuklarının aç olduğunu söyleyen baba devletin kapısına dayandı.

Sahipsiz çocukları toplayıp tinere alıştırıp hırsızlık yaptırıyorlar

Her çarşamba günü halkın sorunlarını dinleyen vali yardımcısı, gıda yardımı isteyen hiçbir Vatandaşı geri çevirmezken, özellikle çocuklar nelerin sorunlarını detaylı olarak not aldırdı. Birbirinden dramatik yaşam koşullarıyla mücadele eden ve son çare olarak devletin kapısını zorlayanlardan bir kadının anlattıkları da toplumun geleceği olan çocukların ne kadar büyük tehlike altında olduğunun açık kanıtıydı.

Çocuklar eve gelmeye korkuyor

Altı çocuk annesi Doğan, çocuklarından ikisinin özürlü olduğunu, ikisinin de bağımlı yapılarak suça itildiğini belirtirken, “Adlarının sonradan Mehmet Savcı, Mustafa Zor ve Topal Ökkeş olduğunu öğrendiğim kişiler, çevrede kimsesiz çocukları toplayarak, madde bağımlısı yapıyorlar. Ondan sonra bu çocuklara zorla hırsızlık yaptırıyorlar. Suça bulaşan bu çocuklar korktukları için onlar ne isterse yapıyor. Şu anda 17 yaşında oğlum dört yıl önce onlar tarafından kandırıldı. Oğlum onların korkusundan eve gelemiyor. Birkaç ay önce geldiğinde gitmemesini istedim. Gitmek zorunda olduğunu söyledi. Ne yaptıklarını, nerede kaldıklarını sorduğumda ise hurdalık gibi bir yerde olduğunu, kendisi ile birlikte diğer çocukların orada kaldığını ve zorla hırsızlık yapmaya zorlandıklarını söyledi. 16 yaşındaki oğlumdan bir süredir haber alamıyorum. Onun da bu tür kirli işlerin içine çekildiğinden ve korktuğu için eve gelemediğini düşünüyorum. Ne olur çocuklarıma yardım edin. Çocuklarımı bu çetelerin elinden kurtarın” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *