ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çocuklarının okuduğu okulda nikahlandılar

Çocuklarının okuduğu okulda nikahlandılar
YAYINLAMA: 23 Ekim 2024 / 12.20
GÜNCELLEME: 23 Ekim 2024 / 12.20

Valilik tarafından "Haydi kızlar okula" projesi çerçevesinde, Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu'nda yapılan incelemede, okula gelmeyen çocukların nüfus kayıtlarının bulunmaması ve anne-babalarının resmi nikahlarının olmadığının tespit edilmesi üzerine, 44 çifte düzenlenen törenle resmi nikah kıyıldı.

Şahinbey Kaymakamlığı ve Kavaklık Rotary Kulübü tarafından Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim okulunun bahçesinde düzenlenen törende, çiftlerin çocuklarının okuduğu okulda resmi nikahları kıyıldı. Resmi nikahlarının kıyılması için çocuklarıyla birlikte okula gelen çiftlerin aralarında uzun yıllar birlikte yaşayan çiftlerin olması da dikkat çekti. Heyecanlı oldukları gözlenen çiftlerin nikah töreninde konuşan Kavaklık Rotary Kulübü Başkanı Sevgi Kanlı, "Haydi kızlar okula" kampanyası çerçevesinde kız çocuklarının okullaştırılması amacıyla başlatılan çalışmalarda, Kavaklık Rotary Kulübü’nün Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulunduğunu söyledi. Kanlı, yapılan incelemeler sonucunda okula gelmeyen çocukların nüfus kayıtlarının, anne-babalarının da resmi nikahlarının olmadığını tespit ettiklerini, bu nedenle çiftlerin resmi nikahlarının kıyılması için çalışmalar başlattıklarını belirtti.

Nikah törenine katılan Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin ise güçlü aile yapısının güçlü milleti oluşturacağını, aile yapısının sağlam olabilmesi için resmi nikahın olması gerektiğini söyledi. "Nikahsızlık, bizim geleneklerimizde, inancımızda ve kanunlarımızda da yoktur. Bu nedenle resmi nikaha çiftlerin önem vermesi gerekiyor" diyen Bilgin, Gaziantep'te, "haydi kızlar okula" kampanyası çerçevesinde yapılan çalışmalarda, 18 bin çocuğun okula gitmediğinin tespit edildiğini bildirdi. Bilgin, bu çocukların bir kısmının maddi imkansızlıklar nedeniyle bir kısmının da nüfus kayıtları olmadığı için okula gitmediğini belirtti. Vali Bilgin, sivil toplum örgütleriyle yapılan işbirliğinde, çok sayıda çocuğun okula kazandırıldığını, hedeflerinin bütün çocukların okumasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise yapılan çalışma ile okul çağına gelmiş ancak nüfus cüzdanları olmadığı için okula gidemeyen çocukların, okula gidebileceğini bildirdi. Başkan Güzelbey, ayrıca sivil toplum örgütlerinin de kampanyaya gösterdikleri duyarlılığın çok önemli olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, çiftlerin nikahlarını kıydı. Törende, Vali Lütfullah Bilgin, Şahinbey Kaymakamı Mustafa Esen ve Kavaklık Rotary Kulübü Başkanı Sevgi Kanlı nikah şahitliği yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *