ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çoğu evde kazan kaynatılamıyor

Çoğu evde kazan kaynatılamıyor
YAYINLAMA: 04 Aralık 2023 / 14.50
GÜNCELLEME: 04 Aralık 2023 / 14.50

Şahinbey ilçesinin en önemli sıkıntısının yoksulluk olduğunu belirten Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, aşevlerinin yemek kapasitesini artırdıklarını söyledi.

“En fazla sıkıntısını çektiğimiz konulardan biri, halkımızın büyük çoğunluğunun ekonomik durumunun iyi olmayışı” diyen Can, “Halkımızdan yardım konusunda sürekli talepler bar. Maalesef büyük çoğunluk kazan kaynatamıyor. Sıcak çorba içemiyor. Günlük bin 650 kişiye yemek dağıtan aşevimizin kapasitesini 5 bine çıkarmak üzere gerekli çalışmaları tamamlama aşamasına geldik” dedi.

Halk bir tas sıcak yemeğe muhtaç

Can, “28 Mart seçimlerinin üzerinden 3 ay gibi kısa bir zaman geçti. Bin civarında personeliyle 50 milyon metrekarelik bir alanda yaşayan yaklaşık 700 bin insana hizmet veren Şahinbey Belediyesi’ni her yönüyle tanımaya bile zaman yetmez. İlçemizin sorunlarını peyderpey çözmenin yanı sıra kendimize ciddi hedefler koyduk” diye konuştu.

Şahinbey Belediyesi 20 trilyon borçlu

Borçlu bir belediye devralmasının sıkıntısını yaşadıklarını ve öncelikler belirleyerek çalışma yaptıklarını belirten Can, “Göreve gelmeden önce rahat bir çalışma ortamı sağlamak için yeni bir belediye sarayı inşa etmeyi düşündük. Fakat belediyenin ekonomik sıkıntıları ve 20 trilyonu bulan borcu buna izin vermedi mevcut binamızı en ekonomik maliyetle baştan aşağı, içiyle ve dışıyla elden geçirmek zorunda kaldık. Kısa bir zaman zarfında bina içerisindeki çalışmalar bitecek ve belediye personelimiz rahat bir ortamda huzur içinde çalışıp, halkımıza daha iyi hizmet verecektir” şeklinde açıklama yaptı.

Öncelikli yatırım insana

Belediyelerin imkanlarının büyük bölümünü insana yatırımda kullanacaklarını ifade eden Can, “Bizim yatırımlarımız öncelikle insanıdır. İnsanlara en iyi hizmeti mutlaka vereceğiz. Bu arada ihaleleri 28 Mart seçimlerinden önce yapılan parkların yapımına hız vererek 2 ay gibi kısa zamanda Şahinbey’e bağlı 55 bin metrekarelik 25 park kazandırdık. Yeşillendirme alanındaki çalışmalarımız önümüzdeki aylarda da bütün hızıyla devam edecektir. Çok büyük projelerimiz var. Bunları zaman dilimleri içerisinde sizler de göreceksiniz. Ve bunlar öyle projeler ki değil Gaziantep’e tüm Türkiye’ye örnek olabilecek niteliktedir. Bu çalışmalarımızın altyapısı tamamlanma aşamasındadır. Önümüzdeki günlerde, Gençlik Meclisi, Kadın Meclisi, Mahalle ve Bilge Meclisi adı altında yapacağımız periyodik toplantılarla sorunları yaşayanlardan dinlemekle birlikte çözüm üretmek imkanı bulacağız” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *