ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çoğunluğa güvenip hakları yok ediyorlar

Çoğunluğa güvenip hakları yok ediyorlar
YAYINLAMA: 06 Mayıs 2024 / 16.17
GÜNCELLEME: 06 Mayıs 2024 / 16.17

AKP Hükümeti’nin özel sektöre yeni kaynaklar açmak için işçi ve işverenin ödediği vergilerle kurulan ve yaşatılan SSK’yı iyileştirmesi gerekirken yok etmeye çalıştığını belirten DİSK Bölge Temsilcisi Muzaffer Subaşı, “İktidar, azınlık oyu ile elde ettiği parlamento çoğunluğunu halkın haklarını yok etmek için kullanmaya kalkışmaktadır” dedi.

Emekten yana olan tüm kesimler DİSK’e destek verdi

SSK’nın devrine ve sağlık hizmetinin süreç içinde özel sektörün vicdanına terk edilmemesi için SSK hastanesinde kurdukları çadırla vatandaşları duyarlı olmaya davet eden DİSK, emekten yana olan parti ve sendikalardan da destek aldı. Türk Tabipler Birliği ve SES üyelerinin de destek verdiği basın açıklamasının ardından açılan imza kampanyası yoğun ilgi gördü.

Emeğimizle kurduk hoyratça harcatmayız

SSK’yı korumak ve şartları iyileştirmek için mücadele edeceklerini belirten Subaşı, “Bu çadırları kendimize ait alın terimizle yaptığımız hastanelerimizi korumak için kuruyoruz. Herkesi bu mücadeleye katılmaya, iktidara hak ettiği yanıtı vermeye, kurumlarımıza, haklarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

SSK’nın devri ülke gerçekleriyle çelişiyor

“İktidar, aldığı bir kararla SSK hastanelerimizi Sağlık Bakanlığı’na devretmeye hazırlamaktadır. Bu karar hukuk yönünden de ülkemizin sosyal gerçekliği yönünden de endişe verici bir yanlıştır” diyen Subaşı; “Her şeyden önce hükümetin SSK hastaneleri üzerinde böylesi bir tasarrufta bulunmaya hakkı yoktur. Anayasaya, yasalara aykırı olan bu girişim mutlaka adaletin duvarından geri dönecektir. İktidarın bu girişimi sosyal güvenlik sisteminin tümüyle tasfiye edilmesi, sosyal devletin yok edilmesini hedeflemektedir. Bu amaçlarını perdelemek için ileri sürdükleri iddiaların gerçeklerle hiçbir ilgisi yoktur. Onların sağlık hizmetlerini iyileştirmek, daha kolay erişir hale getirmek gibi bir dertleri yoktur” dedi.

Hastaneleri ticarethane yapmak istiyorlar

Sağlık sektörünün, özel sektörün vicdanına bırakılamayacak kadar hassas ve gerekli bir hizmet olduğunu belirten Subaşı, şunları söyledi: “Bir taraftan emeklilik sistemini tasfiye edip özel emeklilik sigortalarına müşteri bulmanın, diğer taraftan sağlık kurumlarını özelleştirip hastaneleri ticarethane haline getirmenin hesapları yapılmaktadır. Sağlık en temel bir insan hakkıdır. Vazgeçilmez bir kamu hizmeti ve devletin görevidir. Mevcut sosyal güvenlik sistemi dağıtılarak üstü örtük biçimde tasfiye edilerek ülkemiz çalışanları güvencesiz bırakılmaktadır. Sermayeyi yüklerinden kurtarmak adına emekçilerin geleceğini karartmaktadır”

Çalışanlar güvencesiz bırakılacak

“Hastanelerin devri, özelleştirmenin ilk adımıdır” diye Subaşı, “Bu adımın atılmasını önlemek tüm emekçilerin, emekçi ailelerinin görevidir. DİSK bu amaçla her platformda mücadeleye kararlıdır. İktidar azınlık oyu ile elde ettiği parlamento çoğunluğunu halkın haklarını yok etmek için kullanmaya kalkışmaktadır. Elbette bunun sonuçlarına da katlanacaktır” şeklinde açıklama yaptı.

“SSK halkındır satılamaz”, “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Sağlık haktır satılamaz”, “Parasız sağlık parasız eğitim”, “Aş evi değil iş evi” diye slogan atan çok sayıda sendikalı, siyasetçi ve sağlık çalışanı olaysız dağıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *