ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çöken evlerin yerine park yapılacak

Çöken evlerin yerine park yapılacak
YAYINLAMA: 31 Ocak 2022 / 15.19
GÜNCELLEME: 31 Ocak 2022 / 15.19
Aydınbaba Mahallesi’nde 1.5 ay önce yoğun kar yağışı nedeniyle meydana gelen göçük olayı da üç evin yıkılmasından sonra aynı bölgede yıkılma tehlikesi olan 23 evden şu ana kadar 11’i yıkıldı.

Göçüklerin oldu Aydınbaba Mahallesi’nde tehlike oluşturan evlerin yıkım çalışmasına dün de devam edildi. Yıkılan evlerdeki eşyaları hisse sahipleri yıkım öncesi çıkarmaya çalıştı. Belediye başkanı yıkım yerine gelerek incelemede bulundu. Çalışmaların en kısa zamanda tamamlanması için de ekiplere talimat verdi.

Belediye evsiz kalan aileleri anlaşarak konut parası, arsa veya ev yapımı desteği verirken, evlerin yerine park yapılacağı bildirildi. Yıkılacak her evin belediyeye yaklaşık 100 milyara mal olacağı bildirildi. Aynı bölgede istimlak çalışması tamamlanan üç evin daha yıkımı yapıldı.

23 evden 11’i yıkıldı

Şahinbey belediyesi başkanı aydın baba Mahallesi’nde dün sabah devam eden yıkım çalışmasını yerinde inceledi. Başkan kalan evlerin istimlak çalışmasının bir an önce tamamlanarak yıkımın yapılmasını isterken, enkazında göçük olan yere atılmasını istedi. Yaklaşık 1.5 ay önce meydana gelen göçük olayından sonra şu ana kadar yıkılacak tespit edilen konu sahiplerinin bir bölümüne Perlikaya semtinde 100 metre² arsa, bir bölümüne para desteği verip anlaştıklarını vurguladı.

Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, “Yıkım bölgesinde tehlike oluşturan toplam 23 ev tespit ettik. Bunlardan da şu ana kadar 11 el ile üç baraka tipi konut yıktık. Diğerlerini de yasal işlemleri tamamlandığında yıkım devam edecek. En kazları çöken mağaranın boşluğuna dolduracağız. Daha sonra bu bölümdeki gerekli düzenlemeyi yapıp, sağlıklı hale getirdikten sonra üzerini toprakla kapatıp park yapacağız” dedi.

Belediyeye 100 milyara mal oldu

Ailelere verilen arsalar harç istimlak bedeli olarak 65 milyar TL ödediklerini belirten Başkan, arsaların da yaklaşık 30 milyar TL civarında olduğunu, belediyenin iş makinası ve masraflar dışında 100 milyar TL civarında para harcadıklarını açıkladı. Başkan, “Çalışmalarımız bunlarla sınırlı değil, yıkım olan bölgede ciddi bir zemin etüdü yaptıracağız. Bu çalışmada bir ay zaman alır, ondan sonra tehlike arz eden yerleri istimlak ederek yıkacağız. Buradaki çalışma tamamlandıktan sonra Şenyurt mahallesi benzer durumda olup tehlike arz eden dört ev var onları da yıkacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *