ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Cumhurbaşkanına tülbent yolladılar

Cumhurbaşkanına tülbent yolladılar
YAYINLAMA: 29 Nisan 2022 / 14.38
GÜNCELLEME: 29 Nisan 2022 / 14.38
Gençlik örgütleri Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması yaparken, kadın kolları da cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve genelkurmay başkanına tülbent yolladı.

Yaşasın halkların kardeşliği sloganıyla grup halinde Demokrasi Mmeydanına giren gençler ve kadınlar, basın açıklamasına alkışlarla ve sloganlarla eşlik etti. Polisler, slogan atan göstericiler uyardı.

Sorunu zamana yayan bir siyaset izlendi

Demokrasi Meydanı’ndaki basın açıklamasında, hükümetlerin sorunlara çözüm bulmak yerine seyirci kalmayı tercih ettiğini vurgulanırken, “Türkiye tarihi bir dönemden geçiyor. Bölgede 15 yıldan beri devam eden on binlerce insanın hayatına mal olan, milyonlarca insanın yaşamını etkileyen, kimi kesimlerde düşük yoğunluklu savaş olarak tabir edilen bir çalışma yaşandı. Geçen beş yıllık süreç içinde silahların tek yönlü de olsa susmuş olması hem bölgede hem de genelde Türkiye’de bir rahatlama ortamı yaratmıştır. Devlet yetkilileri çalışma ortamında halkların talepleri olan Kürt sorununun demokratik çözümü ve demokratikleşme taleplerini güvenlik bahanesiyle görmezden gelmiştir. Fakat ne acıdır ki son beş yılda koşullar uygun olmasına rağmen, iş başına geçen hükümetler ve devlet yetkilileri soruna çözüm bulmak yerine, sorunu zamana yaymıştır” denildi.

Toplumsal barışa darbe indirilmemeli

Özellikle son aylarda yaşanan gelişmelerin kaygı verici olduğuna dikkat çekilirken, İstanbul’da Gülbahar Gündüz’e karşı yapılan insanlık suçu ile başlatılan süreç Türkiye’nin her yerindeki antidemokratik uygulamalarla bir konsept haline dönüşmüştür. Sanatçı Ferhat Tunç’un ve toplumsal barış taleplerini meclise etmek için Diyarbakır’dan Ankara’ya barış yürüyüş yapan gençlik kollarımıza üye 27 arkadaşımızın tutuklanması bu uygulamaların son halkasıdır. Bunlar toplumsal barışa vurulan darbelerdir. Bu çözümsüz ortamı gerginleştiren siyasetle Türkiye yeni baştan bir çatışma ortamına çekilmeye çalışılmaktadır. Halkların daha acıları dinmemişken yeni baştan daha katmerli acılar yaşatılmak istenmektedir” şeklinde açıklama yapıldı.

Kadın kolları da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve genelkurmay başkanı Hilmi Özkök’e tülbent yolladı. 40 civarında kadın, postaneye giderek barış mesajları ve toplumsal barış istekleri ana temalı notları tülbentlere inceleyerek bir araya topladı. Toplanan tülbentler daha sonra birer koli ile cumhurbaşkanına yollandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *