ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Cumhuriyet tarihinin en az katılımlı seçimi oldu

Cumhuriyet tarihinin en az katılımlı seçimi oldu
YAYINLAMA: 11 Ağustos 2021 / 13.38
GÜNCELLEME: 11 Ağustos 2021 / 13.38
3 Kasım sonrası ortaya çıkan sonucun tamamen halkın tercihi olduğunu belirten YTP İl Başkanı Mehmet Akmelek, ekonomik krizden bunalan insanların tepki olarak oyunu AKP’ye verip liderlere ders verdiğini açıkladı.

Seçmenin yılların köklü partilerinde bile aradığını bulamayınca bu kez oyunu AKP’ye verdiğini belirten Akmelek, “Barajı geçen parti sayısı iki olduğu için birinci olan AKP milletvekillerinin çoğunu aldı” dedi.

Akmelek, “Herkesin bildiği gibi verilen oyların yüzde 45’i meclise yansımadı. Ayrıca seçime katılım oranı Cumhuriyet tarihinin en düşük seviyelerinde. Böyle olunca da oylar AKP’nin hanesine gitti. Böyle bir seçim sonucunu YTP olarak beklemiyorduk. Propaganda çalışmaları dönemimizde görüştüğümüz tüm seçmenler, ‘Gönlümüz sizinle ama, sol oyların bu dönem bölünmesini istemiyoruz’ diye CHP’ye yöneldiler. Ama CHP de beklediği miktarda oy alamadı” dedi.

Gaziantep il teşkilatının seçimden 40 gün önce kurulduğunu, bu nedenle seçime hazır olmadıklarını ifade eden Akmelek, bundan sonraki zamanda YTP olarak siyasete devam edeceklerini ve solun adresi olacaklarını kaydetti. Sol oyların en tutarlı adresi Yeni Türkiye Partisi olacağını belirten Mehmet Akmelek, “Üye kayıtları, delege tespitleri ve taban birimlerinin oluşturulmasından sonra il ve ilçe kongreleri yapılacak. Bu konuda genel merkezden gelecek takvimi bekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *