ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Cumhuriyetin yıktığı rejim bugün iktidarda

Cumhuriyetin yıktığı rejim bugün iktidarda
YAYINLAMA: 21 Eylül 2026 / 10.22
GÜNCELLEME: 21 Eylül 2026 / 10.22

CHP’liler yaptıkları ortak açıklamada, "Bugün, cumhuriyetimiz açısından karşı karşıya olunan en büyük tehlike, dini siyasete alet eden, cumhuriyetin temeli olan bilim ve aklın, aydınlanmam felsefenin, özgür bireyin ve laik ulusun tezatlarını savunan ve cumhuriyetin yıktığı rejimin iktidarda olmasıdır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin parti binasında verdiği Cumhuriyet Kokteyline çok sayıda partili ve davetli katıldı. CHP binası eşine az rastlanır bir kalabalığa ev sahipliği yaparken, eski belediye başkanlarından eski ve yeni milletvekillerine kadar pek çok partili bir araya geldi.

Yaklaşan genel seçim katılımı artırdı

Cumhuriyet Kokteyline gösterilen ilgi sevindirici karşılanırken, bu kalabalığın en önemli nedeninin ise yaklaşan seçimler olduğu belirtilip, "Buraya gelenler arasında en az ilk genel seçimlerde aday olmayı düşünen yüze yakın kişi var. Bu nedenle kokteyl bu kadar kalabalık, yıllardır partinin yolunu bilmeyen, ancak seçimlerde delegenin karşısına çıkmayı umunlar da bugün burada" denildi.

Cumhuriyetin karşısındaki büyük tehlike dini siyasete alet etmek

CHP’liler yaptıkları ortak açıklamada, "Bugün, cumhuriyetimiz açısından karşı karşıya olunan en büyük tehlike, dini siyasete alet eden, cumhuriyetin temeli olan bilim ve aklın, aydınlanmacı felsefenin, özgür bireyin ve laik ulusun tezatlarını savunan ve cumhuriyetin yıktığı rejimin iktidarda olmasıdır" dedi.

Hilafet ve saltanatın mirasçıları boş durmuyor

"Cumhuriyet, yüce Atatürk'ün anlatımıyla, ulusal egemenliği ülküsünü en iyi ve en sağlam şekilde temsil eden ve uygulayan devlet şeklidir. Cumhuriyet Demokratik halk devletidir. Cumhuriyet, halkı emperyalizmin ve kapitalizmin tahakküm ve zulmünden kurtararak, yönetim egemenliğinin gerçek sahibi kılma amacı olan rejimin adıdır. İşte bundandır ki, bir sömürü ve zulüm sistemi olan batı emperyalizmi ve ulusal egemenliğin düşmanı olan hilafet ve saltanatın mirasçısı siyasi İslamcılar, 83 yıldır Cumhuriyete karşı bir Sevr suikastı, bir can düşmanlığı hareketi içinde olmuşlardır" şeklinde açıklama yapıldı.

Cumhuriyet değerleriyle halkımız başı dik geziyor

Ülkemizde bugün yaşanan sıkıntıların ana nedeninin Cumhuriyet aşındırılması belirtilirken, "Türkiye Cumhuriyeti, yüce Atatürk'ün anlatımıyla, Ulusçu, halkçı, devletçi, laik ve devrimci bir cumhuriyettir.' İşte bundandır ki, 'yeni dünya düzeni', 'küreselleşme' adı altında yürütülen vahşi emperyalist saldırı cumhuriyetimize düşmandır. Küreselleşme ideolojisi, liberalizm ve özellikle laiklik düşmanları başta olmak üzere küreselleşmenin yerel savunucuları ulusçu, halkçı, devletçi, laik ve devrimci ilkeleri aşındırdıkları ' oranda halkımız ve ülkemiz sıkıntılar içine giriyor. Bugün siyasi, ekonomik, sosyal, mali, kültürel, askeri ve benzeri alanlarda ne kadar sıkıntımız varsa, bunun nedeni, bu ilkelerin aşındırılması ve uygulanmamasına engel olunmasıdır. Halkımızı, mutlu, özgür, başı dik yaşamasının anahtarı cumhuriyetin bu ilkeleridir. Bu ilkeler, ulusal demokratik devrimimizin ilkeleridir, ulusal egemenliğin ve bağımsızlığın ilkeleridir" diye konuşuldu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *