ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dar gelirlinin tek adresi işportacı

Dar gelirlinin tek adresi işportacı
YAYINLAMA: 28 Mart 2023 / 17.09
GÜNCELLEME: 28 Mart 2023 / 17.09
İşportacılar, çevresini saran kalabalığa rağmen satışların azlığından yakınırken, bayram alışverişi için işportacıyı tercih eden vatandaşlar alım gücü olmadığından yakınıyor.

20 kişiden biri alış veriş yapıyor

Çok az bir karla çocuk kazaklarını 5 milyon, pantolonları ise 4 milyon liradan sattıklarını, ancak bekledikleri satışı gerçekleştiremediklerini belirten işportacılar, “6-12 yaş arasında bir çocuğun giyeceği kazak 5 milyon, pantolon 4 milyona. İki bayram öncede bu fiyattan satıyorduk. Düşünün aradan iki yıl geçmiş zam yok. Ancak buna rağmen fiyat soran 20 kişiden ancak biri alış veriş yapıyor” dedi.

Elleri mahkum

“İnsanların ihtiyacı yok desem yanlış olur, çünkü her tezgahın başında onlarca kişi var” diyen işportacılar, “Bunların hepsi alıcı olsa bir saatte ürünler biter. Vatandaşın ihtiyacı var, kendisine almasa çocuklarına almak zorunda, çünkü çocuklar büyüyor. Yamayıp giydirecek olsa bile kıyafetler olmaz. Birkaç yüz bin lira ucuza alır mıyım diye dolaşıp duruyor. Ne kadar sorup soruştursa yine gelip işportadan almak zorunda Çünkü parası olan insan ne son güne kalır, ne de işportacıya uğrardı” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *