ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Değişmeyen manzara: Bir yatakta iki çocuk

Değişmeyen manzara: Bir yatakta iki çocuk
YAYINLAMA: 25 Nisan 2022 / 14.15
GÜNCELLEME: 25 Nisan 2022 / 14.15
Yılın hemen her mevsiminde yatak kapasitesinin üzerinde hizmet veren çocuk hastanesinde artan sıcaklara bağlı olarak ishal vakalarının arttığı, gelen hastalara cevap verilebilmesi için bir yatakta zaman zaman iki çocuğun tedavi gördüğü açıklandı.

İshale dikkat

Son günlerde artan sıcaklara bağlı olarak çocuk hastanesine getirilen çocuklar arasında ishalli vakaların fazla olduğu, bu durumun artarak devam etmemesi için sulu gıdalar ağırlık verilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Çocuk Hastanesi Başhekimi Mehmet Berk, “Yaz mevsiminde hijyen kurallarına uyulması çok önemli. Temizliğin yanında yazın önemli bir konuda çocuklara sulu yiyecekler verilmesi ve bol sıvı içirilmesidir. Çünkü ishalle birlikte özellikle yaz mevsiminde vücut bol tuz ve su kaybediyor. Bunun telafi edilebilmesi için annelerin meyve suyu başta olmak üzere sulu gıdalar ağırlık vermesi gerekiyor” diye konuştu.

Mehmet Berk, ishal vakalarından dolayı çok belirgin bir artış olmadığını, ancak hasta yatak kapasitesinin yine de yüzde 110 oranında dolu olduğunu söyledi. Hastanenin yatak kapasitesinin 125 olmasına rağmen fiili yatak kapasitesinin 145 olduğunu belirten Berk, halen bir yatakta iki çocuk hastanın yattığını da sözlerine ekledi. Yaz mevsiminde çocukların, daha çok meyve suyu, ayran ve benzeri sıvı gıdaları daha çok almaları gerektiğine dikkat çekildi. Yatak kapasitesinin üzerinde hizmet veren çocuk hastanesinde bir yatakta iki hasta yatıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *