ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Delege il kongresinde isyanını dile getirdi ve uyardı: CHP kaybederse Gaziantep de kaybeder

Delege il kongresinde isyanını dile getirdi ve uyardı: CHP kaybederse Gaziantep de kaybeder
YAYINLAMA: 27 Ekim 2022 / 17.55
GÜNCELLEME: 27 Ekim 2022 / 17.55
Duran Ergetir’in tek listeyle aday olduğu CHP İl Kongresinde hedef Yaşar Ağyüz’dü.

İşte delegeler ve dile getirdikleri:

Hakkı Hoşafoğlu:

“10 yıldır geldiğimiz noktaya bakarsak 10 yıl sonra CHP kongre düzenleyecek üye bulamaz gibi görünüyor”

Eyüp Aslan:

“Yanlış davranışlar partimizi nereye getirdi? Bugün bir adayla seçime gidiliyor. Niçin başka aday çıkmıyor. Kimse cesaret edip aday olmuyor. Çünkü delege listelerinin nasıl hazırlandığı biliniyor.”

Mustafa Köse:

“Benim ülkemde sol alması gereken oyu yakalayamıyor. Aristokrat İngilizler İşçi Partisi’ni iktidar yapıyor.”

Abdullah Altınbaş:

“Biz eskiden il kongrelerini böyle nikah salonlarında yapmazdık. Kapalı spor salonlarında yapar, yine de insanları oturtacak yer bulamazdık. Görüyorum ki 10 yıl içinde spor salonlarından nikah salonlarına gelindiği gibi burası bile doldurulamıyor. Böyle dar kafalarla, uzaktan kumandalarla idare edilirse, parti de işte bu noktaya gelir.”

Hamza Denizkurtoğlu:

“CHP yüzde 19’la muhalefet olmasına rağmen resmen sandığa gömülmüştür. 3 Kasım’da adliyede görev yaparken, başımı öne eğdiğim andaki acıyı ben bilirim. Bu acıyı bir daha kimsenin yaşatmaya hakkı yok. Temiz kağıtlara kirli ellerin değmesiyle bu parti bir yere gitmez.”

CHP 5.Olağan İl kongresinde söz alan delege ve partililer parti içi demokrasinin yeteri kadar işlemediğinden yakınarak, tek listeyle seçime gidilmesinin yanlışlığını vurguladı. Adayların belli bir grup tarafından desteklenmesi ve delegenin baskı altında tutulmasının CHP teşkilatına zarar verdiğini söyleyen partililer, bunun bir önceki seçimde olduğu gibi AKP’ye katkı sağlayacağı endişesini dile getirdi. İl ve ilçe başkanlarının partililer tarafından değil, Ağyüz tarafından desteklenmesinin yerel seçimlerde partiye çok büyük zaralar vereceğine dikkat çekilirken, CHP ile birlikte Gaziantep’in de çok şey kaybedeceği vurgulandı.

Pazar günü 11:00 sularında başlayan genel kurulda zaman zaman sözlü sataşmalar yaşandı, ancak yer darlığı ve sıcağa rağmen herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Kongreye Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Ateş ve Ahmet Yılmazkaya da katıldı.

Niçin kimse aday olmaya cesaret edemiyor?

Sosyal demokratik görüşün özünde ezilen ve emekçi kesimin yanında yer almak olduğunu, ancak son  yıllarda emekçi kesimin sorunlarından uzaklaşıldığının ve bu kesimin oylarının kaybedildiğinin altını çizen Nizip’li delege Eyüp Aslan, “Fıstık kıran ve bu parayla ev geçindiren kadınların derdini söylemiyoruz. Bu nedenle bu kesim bizden umudunu kesmiş. Benim Nizibimde gariban mahallesinden oy almak isterdim. Ancak ben en çok oyu sosyetenin olduğu yerden aldım.” dedi.

Parti içi çeteleşmeye dönüşen bir siyaset çıkmazındayız

Türkiye Cumhuriyeti ve laikliğin tehlike altında olduğuna dikkat çeken Ali Kırmızıgül, bir an önce toparlanılması gerektiğine dikkat çekerken, “Giderek parti içi çeteleşmeye dönüşen bir siyaset çıkmazı. CHP’li olmak Atatürkçü olmak, sosyal demokrat, devrimci olmak bizim ayrıcalığımız. Parti içinde sevgi tınısının sesini yükseltmeli ve çoğaltmalıyız. Bakım bizim çekişmemizi fırsat bilerek iktidara gelen bir AKP hükümeti var, bunlar mümkün olduğu kadar ellerini çabuk tutmaya çalışıyor. Halkımıza aydınlık günler vadeden ampül partisinin 9.ayda ışıkları solmuş. Halkımız bir umudu daha soldurmanın sahte umutların umutsuzluğunu yaşıyor. Aynı zamanda laik Cumhuriyetin değerleri aşındırılıyor” dedi. Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Köse ise “Benim ülkemde sol alması gereken oyu yakalayamıyor. Oysa İngilizler aristokrat olmasına rağmen İşçi partisi iktidar oluyor” diye haykırdı.

Delikanlıca, bir seçim yapılmıyor

“Şerefli delegeye sahip çıkmadık” diyen Mehmet Ümit Haratoğlu “Delikanlıca erkekçe bir seçim yapılmıyor. Şerefli delegeye sahip çıkmadık. Gelin şerefli, onurlu delegeye sahip çıkalım ve bunun sonucu olarak ilk etapta el birliğiyle Şehitkamil’de Mehmet Bozgeyik’in saltanatına son verelim” diye çağrıda bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *