ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Delege tespitlerine müdahale olmadı

Delege tespitlerine müdahale olmadı
YAYINLAMA: 16 Mart 2022 / 14.18
GÜNCELLEME: 16 Mart 2022 / 14.18
CHP’de kongre hazırlıkları sürerken, delege tespitlerinde belediye ve ilçe başkanlarının baskı uyguladığı ve partinin çeşitli kademelerinde görev yapan ve yıllarca emek verenlerin delege yazılmadığı şeklindeki iddialara il ve ilçe başkanları tepki gösterdi.

CHP ilk kez bu kadar rahat huzurlu bir delege tespiti yaptı

İl Başkanı Duran Ergetir konuyla ilgileneceklerini, ancak şu ana kadar bu konuda hiçbir şikayet gelmediğini belirterek, “CHP bugüne kadar ilk kez kavgasız gürültüsüz herkesin onayını alarak bir delege seçimi yapmıştır” dedi.

“Bugüne kadar hiç böyle rahat bir delege seçimi olmadı. CHP büyük bir parti, elbette bazı münferit olaylar olabilir. Bazı partililer delege olmadığı için kırılmış da olabilir bunlar doğal şeyler. Ayrıca herkes delik olacak diye bir kural yok. Eski milletvekili veya parti yöneticisi olsa bile illa delege olmak zorunda değil. Bu insanlar particiliği delegelik için yapmıyor” dedi. Belediye ve ilçe başkanının delege tespiti sırasında üyelere baskı uyguladığı iddialarına katılmadığını söyleyen Ergetir, olayı yakından izlediğini, delege seçimlerinin kendi gözlemin de yapıldığını sözlerine ekledi.

Delege tespitlerine müdahale edilmedi

CHP Şahinbey İlçe Başkanı Burhan Tanrıöver iddialarla ilgili olarak, ilçe başkanı olarak hiçbir mahallede delege seçimlerine müdahale etmediğini, baskı yapmadığını açıkladı. Tüm mahallelerde delegelerin seçimle ve üyelerin oylarıyla belirlendiğini kaydeden Tanrıöver, CHP’liler kendilerini savunacak güçte ve bilinçlidir. Onları bir başkasının korumaya ihtiyacı olmadığı gibi başkasının baskısı altında seçim yapmak da yakışmaz. İddialar tamamen asılsız. Bazı insanlar örgüt içerisinde huzursuzluk yaratma çabasında. Buda hoş değil şeklinde konuştu.

5000 kişiyi delege yapacak halimiz yok

Şahinbey’de kayıtlı 5000 üyeleri bulunduğunu, bunun 500 tanesinin delege yazıldığını, geri kalan 4600 üyenin ise yazılmadığını söyleyen Tanrıöver, “Bunun tümü delege yazılamaz zaten. O nedenle bazı kişiler delege olmadıkları için bazı asılsız hoş olmayan iddialar da bulunacaktır. Ama bunlar yanlış. Haklı eleştirilere her zaman açığız” dedi. Delege tespitlerine itirazların başladığını söyleyen Tanrıöver, şu ana kadar kendine itiraz gelmediğini, gelecek itirazları değerlendireceklerini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *