ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Demokrasilerde oylama vardır

Demokrasilerde oylama vardır
YAYINLAMA: 26 Mayıs 2024 / 14.33
GÜNCELLEME: 26 Mayıs 2024 / 14.33

Şehitkamil Belediye Meclisi olağan oturumunun gündem maddelerinden biri de CHP Meclis üyesi Mehmet Sucu'nun, CHP Şehitkamil Meclis üyesi Hayri Ünal'ın mazeretsiz meclis oturumuna katılmadığı gerekçesiyle ihracını istediği dilekçenin oylaması oldu. Söz konusu gündem maddesi üzerinde söz alan AKP grup başkan vekili Fatih Bozoğlu, parti ayırt etmeksizin meclis üyelerinin mazereti olabileceğini, Ünal'ın üyeliğinin devam etmesi gerektiği yönünde görüş belirtti. Önerge 1 kabul, 8 çekimser ve 22 oyla reddedildi.

"Üç meclis toplantısına katılmayan meclis üyesinin durumunun görüşülmesi maddesi" okundu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, söz konusu gündem maddesi üzerinde söz isteyen olup olmadığını sordu. Özkarslı, "Mehmet Sucu'nun, geçen oturumda verdiği bir önerge vardı. Hayri Ünal Bey'in üst üste üç oturuma katılmadığını, söylüyordu. Önce kendisine söz verelim onun izahını yapsın. Mehmet Bey, Hayri Ünal'ın hangi günlerde katılmadığını söylemiştiniz?" diye sordu. Sucu, "Dilekçemde var" deyince Özkarslı, "Mehmet Bey'in dilekçesinde, Hayri Ünal'ın 22 Ekim, 27 Ekim, 4 Kasım'da meclise mazeretsiz katılmadığını söylüyor ve meclis üyeliğinin düşürülmesini teklif ediyor. Buna karşılık. Hayri Ünal Bey bir dilekçe vermiş. Hayri Bey'in dilekçesinde ise '04 Kasım'da mazeretsiz olduğum için doktor raporu ilişiktedir. O oturuma katılmadım doğrudur. Ancak mazeretim var hastaydım. Doktor raporum var. Ekim dönemi bitip 15 gün süre uzatımı olduğu için meclis toplantısından haberim yoktu diyor" şeklinde açıklana yaptı.

Sadece ilk toplantıda tebligat yapıldı

Konu hakkında söz alan Sucu, "Şu ana kadar bu meclis toplantılarında sadece ilk toplantıda tebligat yapılmıştır. Onu takip eden toplantı için hiçbir arkadaşımıza özel olarak yazılı bir tebligat yapılmamıştır. Çünkü belediye meclis toplantıları aleni olduğundan mecliste alınan kararlar bir sonraki toplantının hangi gün ve saatte yapılacağı başkanlıkça belediyenin ilan panosuna asılır. Kaldı ki bu arkadaşımız sürekli olarak meclis çalışmalarına katılmayarak, meclis çalışmalarını sekteye uğratarak görevini yerini yerine getirmemiştir. Bu nedenle meclis üyesi Hayri Ünal hakkında vermiş olduğum önerge doğrultusunda işlem yapılmasını arz ederim. Takdir meclisindir" dedi.

1 Ret, 8 çekimserle 22 oyla Ünal'ın mazeretli sayılmasına karar verildi

Başka söz almak isteyen olup olmadığı sorulduğunda ise AKP grup başkan vekili Fatih Bozoğlu, "Hepimizin şu andaki üst kimliği meclis üyeliği bu noktada x,y,z partisi diye kesinlikle bir ayrım yapmamaktayız. Ayrıca Hayri Ünal arkadaşımız oturumun olduğu tarihte doktor raporunun olduğuna ilişkin bir mazeret bildirmiştir. O mazeret sayılır mı sayılmaz mı meclisin takdirine kalmıştır. Fakat daha da önemlisi dönem sonunda tekrar meclisin uzatılması kararı meclisimizde ve Türkiye'nin birçok yerinde hem bütçe ekonomisi açısından hem de işgücünün fazla harcanmaması açısından tercih edilmemektedir. Bizler iyi niyetli çalışma içerisindeyiz. Bütün arkadaşlarımız, bütün gayretleriyle çalışıyorlar. O nedenle bu arkadaşımızın bu dönemki mazeretinin yerinde olduğu kanaatindeyim. Takdir meclisindir" diye konuştu. Özkarslı, "Uzun bir yolumuz var hepimizin bu tür mazeretleri çıkabilir" dedi ve Ünal'ın ihracını oylamaya sundu. Oylama soncu 1 ret, 8 çekimser, 22 "kalsın" oyu ile mazeretin geçerli sayılmasına ve Ünal'ın meclis üyeliğinin devamına karar verildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *