ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Demokrasiyle idare edilmeyen ülkeler asla kalkınamaz”

“Demokrasiyle idare edilmeyen ülkeler asla kalkınamaz”
YAYINLAMA: 18 Ekim 2023 / 16.22
GÜNCELLEME: 18 Ekim 2023 / 16.35
Vali Lütfullah Bilgin, dünyada demokrasiyle idare edilmeyen ülkelerin kalkınmasının imkansız olduğunu söyledi.

 

Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonunda “Muhtarların Genel Sorunları” konulu toplantıda konuşan Bilgin, muhtarların görev yaptıkları mahallelerde devleti temsil ettiklerini hatırlattı.

Dünyada demokrasiyle idare edilmeyen bir ülkenin kalkınmasının imkansız olduğunu bildiren Bilgin, “Vatandaşlarımızla her an iç içe olan muhtarlar, sorunların temelinde bulunmalarından dolayı çözüm yollarını da biliyorlar. Dolayısıyla bu sorun ve çözüm yollarını bizimle paylaşmaları halinde birçok vatandaşımızın sorununa köklü çözüm bulunabileceği inancındayım” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’de, Gaziantep’in Türkiye’nin sanayileşmiş 6. büyük kenti olduğunu, ancak bu sanayileşme oranına göre kentteki nüfusun yüzde 56’sının halen gecekondu bölgelerinde yaşadıklarına dikkati çekti.

Gecekondu bölgelerinde yaşayan vatandaşlara her türlü hizmeti götürmek zorunda olduklarını belirten Güzelbey şöyle dedi: “Göreve henüz 50 gün önce seçildim. Bu süre içinde ‘Kent Konseyi’ni kurup ilk toplantıyı yaptık. Bu süre içerisinde Gıda Bankasının kurulması için bir dernek kurduk. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Gıda Bankasının kurulmasıyla fakir, dul ve yetim ailelere her türlü gıda yardımı belirli günlerde yapılacak.”

Sokak çocuklarına rehabilitasyon merkezi

Gaziantep’e iki yeni gençlik merkezi yapılması için çalışma başlattıklarını, yatalak ve kimsesiz hastalar içinde birim kuracaklarını, sokak çocukları ve uçucu madde bağımlılarının rehabilite edilmeleri için hizmet binasının birkaç gün içinde hizmeti açılacağını ifade eden Güzelbey, “Binanın hizmete açılmasıyla madde bağımlıları ve sokak çocuklarının burada istihdamı sağlanarak bu soruna köklü çözüm konusunda ilk adımı atmış olacağız” diye konuştu.

Toplantıya ilçe belediye başkanları, Emniyet Müdürü ve öteki yetkililer ile mahalle muhtarları katıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *