ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Demokratikleşme süreci ciddi anlamda kesintiye uğrayacak”

“Demokratikleşme süreci ciddi anlamda kesintiye uğrayacak”
YAYINLAMA: 26 Haziran 2024 / 10.19
GÜNCELLEME: 26 Haziran 2024 / 10.19

KESK'e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası üyesi öğretmenler, sendikalarının kapatılması girişimini ellerinde meşalelerle yürüyerek protesto etti.

Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Öğretmenevi önünde toplanan Eğitim-Sen'e bağlı yönetici ve üyeleri, "Eğitim Sen Kapatılamaz" pankartı arkasında ellerinde bulunan meşalelerle, Kırkayak Parkı'na doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş sırasında sloganlar atıp, ıslık ve alkışlarla protesto gösterisinde bulunan gruba, çevrede güvenlik tedbiri alan polis ekipleri tarafından müdahale edilmedi.

Kırkayak Parkı'nda grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Bozgeyik, "Eğitim-Sen kapatma davası siyasi olma özelliğini korumaktadır. Yargıtay'ın bozma kararı hukuksal değil, duygusal ve tepkisel bir karardır" diye konuştu. Yargıtay'ın bozma kararının, 17 Aralık AB müzakereleri öncesinde Türkiye'yi büyük sıkıntıya sokacağını savunan Bozgeyik, kararın, dosya incelenmeden, geniş hukuksal araştırmalar yapılmadan acele verilmiş bir karar olduğunu öne sürdü.

Bozgeyik, dinamik ve mücadeleci kimliği ön plana çıkmış olan Eğitim-Sen'in kapatılması için çaba harcandığını ve bu çabayı son derece anlamlı bulduklarını belirten Bozgeyik, "Yargıtay'ın, Eğitim-Sen'in kapatılmasını istemesi, Türkiye'de demokratikleşme sürecinin ciddi anlamda kesintiye uğraması anlamına gelmektedir" dedi.

KESK'e bağlı sendikalar ve çeşitli sivil toplum örgütleri üyelerinin de katıldığı protesto eylemine katılan grup, yapılan basın açıklaması sonrasında olaysız dağıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *