ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Derslik başına 72 öğrenci düşüyor

Derslik başına 72 öğrenci düşüyor
YAYINLAMA: 06 Aralık 2023 / 15.14
GÜNCELLEME: 06 Aralık 2023 / 15.55

İl Özel İdare Müdürlüğü’nce yaptırılacak lise ve ilköğretim okulunun temeli atıldı.

Vali Lütfullah Bilgin düzenlenen törende yaptığı konuşmada eğitim yatırımlarının önemini vurguladı, temeli atılan okulların 3.5 trilyon lira harcanarak 2006 yılında bitirileceğini belirtti. İlköğretimde derslik başına öğrenci standardının dünyada 25, Türkiye’de 47, Gaziantep’te 72 olduğunu kaydeden Bilgin, şöyle devam etti: “Bu durum doğal olarak eğitimin kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Gazianteplilerin bu durumu kabullenmeleri mümkün değildi.

Gaziantep'in her alanda olduğu gibi çağdaş eğitim alanında da çok başarılı bir marka şehir olması gerekirdi. İlimizde bugün tam anlamıyla okul yapma seferberliği başlatılmıştır. Şu an toplam keşif bedeli 3.5 trilyon lira tutan 44 okulda 754 dersliğin yapımı devam etmektedir. İlimizdeki lise ve ilköğretim okullarındaki toplam derslik sayısı 6 bin 128 olduğu düşünüldüğünde 754 dersliğin sayısal büyüklüğü daha doğru anlaşılabilir”

İl Özel İdare Müdürü Ercan Yazıcı’nın yatırımlara ilişkin bilgiler verdiği törende konuşmaların ardından okulların temeli atıldı.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Necdet Sezginer, Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, GSO Başkanı Nejat Koçer, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Doğan Yayın Holding Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ile diğer davetliler katıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *