ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Devlet hastanelerini işletme haline dönüştürüyoruz”

“Devlet hastanelerini işletme haline dönüştürüyoruz”
YAYINLAMA: 09 Ağustos 2023 / 14.52
GÜNCELLEME: 09 Ağustos 2023 / 15.33
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2004 yılında aile hekimliğini yaygınlaştırmak için bazı illerde pilot uygulamalara geçeceklerini bildirdi.

Bakan Akdağ, Gaziantep’te yaptığı incelemeler sırasında dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde insanların sağlık hizmetlerini kendilerine en yakın yerlerden aldıklarına dikkat çekti. Akdağ, “Bunun adı gelişmiş dünyada aile hekimliğidir. İçinde bulunduğumuz 2004 yılında aile hekimliği konusunda pilot uygulamalar başlatıyoruz. Hedefimiz kişinin kendisine en yakın yerden sağlık hizmetine almasını sağlamak” dedi.

Sağlık alanında çok ciddi atılım içerisinde olduklarını özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında daha etkin sağlık hizmeti vermeye çalıştıklarını ifade eden Bakan Akdağ, 16 aylık iktidarları döneminde sağlık alanında devrim sayılabilecek hamleleri gerçekleştirmeye çalıştıklarını anlattı.

Recep Akdağ, bu yılın başından itibaren SSK’lıların da devlet hastanelerinden yararlanmaya başladığını hatırlatarak şöyle devam etti: “Hükümetimizin sağlık alanında başlattığı zihniyet değişikliği vatandaşlarımız tarafından da algılanmaya başladı. Artık vatandaşlarımız öncelikle semt polikliniklerine gitmeyi ve kendilerine en yakın yerden sağlık hizmeti almayı düşünür hale geldi. Devlet hastanelerini verimli çalışan birer işletme haline dönüştürüyoruz”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *