ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Devlet, şoförlerin can güvenliği için daha etkin mücadele etmeli

Devlet, şoförlerin can güvenliği için daha etkin mücadele etmeli
YAYINLAMA: 18 Mart 2024 / 16.54
GÜNCELLEME: 18 Mart 2024 / 16.54

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salman Çelikadam, devletin Irak'a taşımacılık yapan şoförlerin can güvenliğini sağlamak için daha etkin bir politika yürütmesi gerektiğini söyledi.

Çelikadam, Irak’a taşımacılık yapan şoförlerin artık toplu şekilde kaçırılmasının endişelerinin arttığını belirtti. Türk şoförlerin Irak'a ABD malının yanı sıra gıda ve ilaç gibi insani yardım malzemesi taşıdığını da anımsatan Çelikadam, “Irak'a yapılan taşımacılık daha çok kendileri için. Bu yardımlarla Irak halkı ayakta durabiliyor. ABD malı taşınması konusundaki eleştiriler ise yanlış. Çünkü bu malları Türk şoförler taşımasa başka birileri taşıyacak” dedi.

Çelikadam, devletin Irak'a taşımacılık yapan şoförlerin can güvenliğini sağlamak için daha etkin bir politika izlemesi gerektiğini vurguladı.

Türk şoförlerine “Irak'a gitmeyin” denemeyeceğini, şoförlerin bakmakla yükümlü olduğu aileleri ve çocukları olduğunu kaydeden Çelikadam, Irak'taki sorunun şoförlerin kaçırılması ve öldürülmesiyle çözülemeyeceğini kaydetti.

Çelikadam, Türk şoförlerinin bölgede uzun süredir taşımacılık yaptığını belirterek, “Irak bu sayede ayakta duruyor. Iraklıların bunun bilincinde olması ve bu yönde davranması gerekir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *