ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Devletin tüccar, vatandaşları müşteri olarak görüyorlar

Devletin tüccar, vatandaşları müşteri olarak görüyorlar
YAYINLAMA: 09 Mart 2022 / 14.12
GÜNCELLEME: 09 Mart 2022 / 14.12
KESK’in üç ilde düzenlediği bölgesel mitinglerden biri de Gaziantep’te yapıldı. Adana, Adıyaman, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Mardin gibi çevrelerden sendikacıların katıldığı mitinge, aşırı sıcaklara rağmen yaklaşık 2000 kişi katıldı.

Türkiye’nin 3:50’de bölgesel olarak düzenlenen protesto mitingine Gaziantep ayağı, cumartesi günü istasyon Meydanı’nda yapıldı. Adana, Adıyaman, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Mardin gibi illerden bir çok çalışanın katıldığı mitinge, havanın çok sıcak olmasına rağmen 2000 civarında eylemci katıldı.

KESK’e bağlı sendikalar arasından en çok katılımın eğitim Sen’den olduğu mitingde, çevre illerden gelen eylemcilerle polis arasında çıkan tartışma kısa sürede önerdi. Kez Genel Sekreteri Mustafa avcı yanında KESK’e bağlı birçok sendikanın üyesinin katıldığı mitingde konuşan BES Şube başkanı ve KESK dönem Sözcüsü Kemal Kaya, özelleştirme politikalarını eleştirerek, “Çimento fabrikalarından sonra, belki hastanemizi ve okulumuzda satacaklar. Belki havayı satacaklar. Yerel yönetimler yasası ile devletin tüccar, vatandaşları müşteri olarak görüyorlar” diyerek hükümeti eleştirdi. Eylemde çeşitli afiş ve sloganları yer aldı. Mitinge havanın sıcaklığına rağmen 2000 bin kişi katıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *