ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Disiplini, görev heyecanını, moral ve motivasyonu üst seviyede tutmalı

Disiplini, görev heyecanını, moral ve motivasyonu üst seviyede tutmalı
YAYINLAMA: 12 Nisan 2022 / 13.49
GÜNCELLEME: 12 Nisan 2022 / 13.49
Gaziantep emniyet müdürlüğü kadrosunda görev yapan 28 memur, hizmetlerinden dolayı bir üst rütbeye yükseldi.

Rütbesi yükselenler arasında üç kişi ikinci Sınıf emniyet müdürlüğüne, dokuz kişi de dördüncü sınıf emniyet Müdürlüğü’ne yükseldi. 12 polis komiserliğe terfi etti.

Polis imkansızlıklara hep göğüs gerdi

Polis evinde hafta sonu düzenlenen rütbe törenine Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, milletvekilleri Fatma Şahin ve Mehmet Sarı, belediye başkanları ve baz daire müdürleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri, polis eşleri ve yakınları katıldı. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen törende yaptığı konuşmada, Türkiye Polis Teşkilatının kurulduğu günden bu yana hem personel hem de ekipman açısından sıkıntılara hep göğüs germek zorunda kalan teşkilat olduğunu açıkladı.

Güvenli bir polis teşkilatı

huzurun güvencesidir

Eksikleri tamamlamanın uzun zaman aldığını kaydeden Tüzmen, “Bu eksiklere rağmen çok özverili, fedakarca çalışanların üstünde kurulmuş, özverili ve fedakarca çalışmasına borçlu bir teşkilat. Şimdi seneler itibari ile baktığımız zaman geçmişte çok sıkıntılı günler yaşayan ülkemizde özellikle polis teşkilatının çok değerli çalışmalarıyla Türkiye’nin huzur ortamına kavuşması sağlanmıştır. Yine her zaman güvenli bir polis Teşkilatı Türkiye’nin huzurunun güvencesi olacaktır. Personel ve ekipman açısından eksiklerimizi tamamlayacağız. Atama ve terfi standartlarının bozulmaması gerekir. O zaman işi ehliyetli ve liyakatlı insanlar ele alır. Hepimiz vatandaş olarak huzur içinde uyuruz” dedi.

Disiplini, görev heyecanını, moral ve

motivasyonu üst seviyede tutmalıyız

Emniyet Müdürü Ali Kalkan da, devlet kadrosunda görevli insanlar olarak belirli bir zamanı ve özel hizmetlerinin sonucunda yeni rütbeleri ve görevlere terfi etmenin insana büyük gurur verdiğini belirtti. Polis teşkilatının disiplin kavramını ön planda tutan bir kurum olduğunu vurgulayan Kalkan, “Zor koşullar altında hayati konularda ani ve isabetli kararlar verebilmek ve bunu süratle uygulayabilmek ancak konusunda bilgili ve donanımlı insanlarla mümkün. Emniyet teşkilatında görevli her amirin öncelikli görevi teşkilat bünyesindeki disiplini, görev heyecanını, moral ve motivasyonunu en üst seviyede tutmaktır” dedi.

Görevi en iyi şekilde

yapmak zorundayız

Ülkemizin içinde bulunduğu zor koşullarının ortada olduğunu kaydeden Kalkan sözlerine şöyle devam etti: “Pek çok alanda yeniden yapılanmaya ihtiyaç var. Birlik ve beraberlik duygularımızın güçlenmesine ve sevgisine, dürüst insanlara ve yöneticilere her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Türk Polis Teşkilatı ve bizler Gaziantep emniyet müdürlüğü olarak bu süreçte üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmek zorundayız. İnsan hak ve özgürlüklerini koruyan kanunları her birey için eşit uygulayan ve bu yolda asla satmayacağına dair yemin etmiş kişiler olarak yapabileceğimiz işin en iyisini yapmalıyız. Napolyon’un dediği gibi insan giydiği üniformanın adamı olmalıdır. Ayrıca sınırlı insan ömründe sürekli olarak ister hırs ve ihtiraslara koşmanın bir anlamı olmadığını ve gerçek mutluluğun önce iyi bir adam, iyi bir baba, iyi bir eş ve iyi bir polis olmakla yakalanacağını unutmamalıyız. Türk polis Teşkilatı kuruluşunda bugüne kadar vatandaşın mal ve can güvenliğini devletin bölünmez bütünlüğünü sağlarken bugüne kadar binlerce şehit vermiştir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *