ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Doğalgaz ile ucuz enerji umudu

Doğalgaz ile ucuz enerji umudu
YAYINLAMA: 02 Kasım 2023 / 22.47
GÜNCELLEME: 02 Kasım 2023 / 23.20
Elektrik Mühendisleri Odası Şube Başkanı Arif Nacaroğlu doğalgazın petrole göre enerji maliyetini yüzde 40-45 oranında azaltacağını söyledi. Enerji maliyetleri büyük ölçüde azalacak

Nacaroğlu Gaziantep’in 31 Mayıs 2005 yılında doğalgaza geçmeye hazırlandığını hatırlatarak, “İlk etapta Organize Sanayi Bölgesine daha sonra da yerleşim birimlerine getirilmesi planlanan doğalgaz, enerji maliyetlerini önemli ölçüde azaltacak. Bu konuda sanayicilerin ve vatandaşların beklentisi var” dedi.

Hava kirliliğinin önlenmesi için daha avantajlı

Doğalgazın, petrole alternatif olması bakımından tercih edilebileceğini ifade eden Nacaroğlu, “Türkiye, petrol ithal eden bir ülke. Doğalgazda ithal ediliyor. Her iki enerji türünde de dışa bağımlılık var. Tabii ki doğalgaz, petrole göre daha ucuz olması bakımından tercih edilebilir. Bu arada doğalgaz, hava kirliliğinin önlenmesi için de daha avantajlı” diye konuştu.

Enerji dışa bağımlılıktan kurtarılmalı

Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılıktan kurtulması için alternatif enerji kaynaklarına yönelmesinin gerekli olduğunu kaydeden Nacaroğlu şöyle devam etti: “Türkiye için enerjide en büyük tehlike dışa bağımlı olması. Hem petrol hem de doğalgaz ithal ediliyor. Kömürü dahi ithal ediyoruz. Örneğin doğalgaz ithal ettiğimiz İran ve Rusya’nın vanayı kapatması Türkiye’yi sıkıntıya sokabilir. Enerjide önemli olan dışa bağımlılıktan kurtulmaktır. Türkiye dışa bağımlılıktan kurtulmak için alternatif enerji kaynaklarına yönelmek zorundadır”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *