ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Doğalgaza hazır olun

Doğalgaza hazır olun
YAYINLAMA: 25 Mart 2024 / 16.05
GÜNCELLEME: 25 Mart 2024 / 16.05

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ali Peri, doğalgaza geçişte karşılaşılacak olası sorunlar konusunda tüm kurum ve kuruluşların hazırlıklı olması ve ön çalışma yapması gerektiğini bildirdi.

Peri, yaptığı açıklamada bugüne kadar şubeleri bünyesinde iki kez “Doğalgaz ve enerji yönetimi kongresi” düzenlendiğini, kongrede konunun uzmanlarının doğalgaz ve enerji yönetimi konularında detaylı bilgiler verdiğini ve kamuoyunu bilgilendirildiğini ifade etti.

Doğalgaz bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Oda olarak birçok kez üyelerine yönelik doğalgaz bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini dört kez Gaziantep'te ve iki kez Kahramanmaraş'ta meslek içi eğitim merkezi tarafından “Doğalgaz iç tesisatı mühendis yetkilendirme kursu” verildiğini kaydeden Peri, açıklamasında şu bilgilere yer verdi: “Doğalgaza geçişte karşılaşılacak olası sorunlar konusunda tüm kurum ve kuruluşların (Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Sanayi Odası, Ticaret Odası, üniversite ve TMMOB) hazırlıklı olması ve ön çalışma yapması gerekiyor. Biz Makine Mühendisleri Odası olarak açtığımız doğalgaz iç tesisatı mühendis yetkilendirme kursu kapsamında Gaziantep’te 160 üyemizi, Kahramanmaraş’ta ise 47 üyemizi yetkilendirdik.

Türkiye genelinde ise odamız tarafından yetkilendirilen üye sayısı 3 bin 500’lere ulaşmıştır. Üyelerimizin talepleri doğrultusunda Gaziantep’te 27-29 Eylül 2004 tarihlerinde tekrar doğalgaz iç tesisatı mühendis yetkilendirme kursu düzenledik. Şubemiz eğitim salonunda düzenlenen kurs sonunda 25 üyemizin daha yetkilendirilmesini hedefliyoruz.”

Peri, Gaziantep ekonomisi ve sanayisine canlılık getirmesi, kentin hava ve çevre kirliliğinin önlenmesi, ısınma ve enerjide kullanım kolaylığı sağlaması gibi birçok avantajı olan doğalgaza geçiş aşamasında birçok sorun yaşanabileceğini kaydetti.

Peri, vatandaşların, sanayicilerin ve ilgili kuruluşların doğalgaza hazırlıksız yakalanmaması için bir an önce gerekli çalışmalara başlaması ve hazırlıklarını yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *