ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Doğalgazdan 60 milyon dolarlık teşvik

Doğalgazdan 60 milyon dolarlık teşvik
YAYINLAMA: 14 Nisan 2023 / 19.20
GÜNCELLEME: 14 Nisan 2023 / 19.20
Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Cengiz Şimşek, doğal gazın Gaziantep Sanayisi için en büyük teşvik olacağını söyledi.

Şimşek, Gaziantep OSB‘ye 1995 yılı başında doğal gaz verilmesinin ön görüldüğünü belirterek, “Bölgemizdeki sanayiciler doğal gaz kullanarak enerji giderinden yılda 60 milyon dolar tasarruf sağlayacaklar. Doğalgaz, OSB‘deki sanayicilerimiz için en büyük teşvik olacak” dedi.

Doğal gaz kullanımıyla birlikte sanayicinin yaklaşık %40 oranında daha ucuz enerji kullanma olanağına kavuşacağını belirten Şimşek, enerji giderinden tasarruf edilecek 60 milyon dolarla yılda 4-5 büyük ölçekli işletme kurabileceğine dikkati çekti.

Şimşek, “Her şey daha müreffeh bir Gaziantep ve daha güçlü bir Türkiye” sloganıyla inşa edilen Gaziantep muhasebesinin hızlı gelişimini sürdürdüğünü ifade ederken, tesisleşmenin tamamlandığı üç bölgenin yanı sıra dördüncü bölgedeki arsaların tümünün yatırımcılara tahsis edildiğini bildirdi.

Ekonomideki iyiye gidişten cesaret alarak ve iki yıl sonrasını düşünerek OSB‘ye 1000 hektarlık yeni bir alan eklemek için girişimde bulunduklarını bildiren Şimşek, yer seçimi için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na başvurduklarını belirtti.

Şimşek, 24 milyar metrekare alan üzerinde kurulu Gaziantep OSB‘de halen 70.000 kişinin istihdam edildiğine dikkati çekerken, üçüncü bölgedeki yatırımlar da tamamlandığında bölgede istihdam edilenlerin sayısının 150.000’e ulaşacağını vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *