ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Doğru iletişim kuramıyoruz

Doğru iletişim kuramıyoruz
YAYINLAMA: 06 Aralık 2022 / 11.47
GÜNCELLEME: 06 Aralık 2022 / 11.47
Hızır Sağlık Hizmetleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Sosyal Sigortalar Kurumu Hastanesi personelinde iletişim becerileri konulu seminer verdi.

Doğru iletişim tedavinin başlangıcıdır

Kişisel gelişim uzmanı Neşet Deniz’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde, iletişimlerimiz neden sağlıksız hale dönüşüyor, neden sağlıklı iletişim kuramıyoruz’un yanıtları arandı.

“Kimse kimseyi dinlemiyor. Doğru iletişim kuramıyoruz” diyen kişisel gelişim uzmanı Neşet Deniz, “Çocuklar anne babanın kendini anlamadığını, anne babalar da çocukların kendilerini anlamadığını söyler durur. Çünkü birbirlerini dinlemiyorlar. Siz bir çocuğu dinlemeyi öğrenirseniz, anlarsınız. O çocukta yetişkin olduğunda insanları dinler. Ancak çocuğu yedi-sekiz-on yaşında dinlememişseniz, o da sizi dinlemeyecektir. Çünkü dinlemeyi öğrenmemiştir” diye konuştu.

Karşılıklı konuşmaların ve diyaloglarında yaşandığı seminerde Deniz, özellikle hemşireler için beden dilinin önemine değindi. Deniz, hemşirelerin sorularını yanıtlamanın yanı sıra onların iletişim sıkıntısı yaşadıkları olayları da anlatmalarını istedi. Hemşirelerin bir kısmı iletişimin her yörede farklı şekilde kurulması gerektiğini, aksi halde başarılı sonuç alınamayacağına dikkat çekti.

Hastaya sağlıklı hizmet verilmesinin sağlıklı iletişim kurulmasından geçtiğini belirten Deniz, doğru iletişimin tedavinin ilk adımı olduğunu söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *