ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Doktorlar hakkında inceleme başlatıldı

Doktorlar hakkında inceleme başlatıldı
YAYINLAMA: 02 Ocak 2022 / 16.59
GÜNCELLEME: 02 Ocak 2022 / 16.59
Hasta yakınları, Sabah’a, Valiliğe ve bakanlığa şikayet mektubu gönderdi.

Devlet hastanesinde görev yapan dört göz doktorunun, katarakt ameliyatı için bile hastaları özel bir hastaneye yönlendirdiği gerekçesiyle inceleme başlatıldı. Doktorlar hakkında, devlet hastanesinde yapılabilen ameliyatları özel hastanede yaparak, haksız kazanç elde ettikleri ve hasta ve hasta yakınlarını mağdur ettikleri için şikayette bulunuldu.

Dört doktorun ameliyatları

mercek altına alınacak

Konu ile ilgili bazı hasta ve hasta yakınlarının gazetemize, valiliğe ve bakanlığa gönderdiği şikayet mektuplarında, devlet hastanesinde görev yapan Dr. Edip Temizyürek, Dr. Murat Aksoy, Dr. vakıf Orhan ve Dr.r Mustafa Sökücü dün hastanede yapılabilecek ve yapılması gereken ameliyatları anlaşmalı olarak çalıştıkları özel bir hastaneye sevk ettiği belirtildi.

İddialar doğruysa ortada

bir suç var demektir

Bu arada konu ile ilgili olarak Sabah’ın sorusunu yanıtlayan vali Yardımcısı İsmail Korkmaz, “Evet böyle bir durum söz konusu, aynı şikayet mektubu bize de geldi. Aynı mektup bakanlığa da gitmiş. Fakat bunlarla ilgili açıklama yapmamız veya istatistik de olsa bir bilgi vermemiz şu an için doğru olmaz. Çünkü olayla ilgili olarak bir inceleme var. Eğer verilen bilgiler doğruysa ortada bir suç var demektir. Onun için açıklama yapılamaz. İnceleme tamamlandığında gereken neyse açıklanır “diye konuştu.

Hasta yakınlarının gazetemize gönderdiği şikayet mektubunun tam metni altta yer almaktadır.

İşte şikayet mektubu

Sayın Nurgün Balcıoğlu

Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni

Gazetenizi uzun yıllardır okuyan bir abonenizim. Sizlerin ilkeli ve objektif habercilik anlayışınız, kentin sorunlarına çözüm üretmeniz bizleri mutlu etmektedir. Sizinle bizim için çok önemli olan bir konuyu paylaşmak istiyoruz. Aynı sorundan siz de geçmiş dönemlerde merhum annenizin vefatı sırasında mustarip olmuştunuz. Bizi anlayacağınızı ve çözüm bulmamız yönünde yardımcı olacağınızı umuyoruz.

Benim annemin iki gözü birden kataraktı. Emekli bir devlet memuru olduğum için en doğal hakkım olan Devlet Hastanesi’ne giderek şifa bulmaya çalıştım. Ancak oraya gittiğim zaman öncelikle annemi çok kaba ve insanlık dışı bir tavırla göz doktoru Elif Temizyürek muayene etti. Annemin gözlerinin görmediğini söyledik, ancak dinlemeden “bu yaşta normal” deyip ameliyat olursa düzeleceğini ifade etti. Bu ameliyat için de ilimizde faaliyet gösteren özel bir hastaneye  gitmemizi ve ameliyat günü almamızı istedi. Bu özel hastane ile emekli sandığı arasında bir anlaşma olduğunu düşünerek sevine sevine oraya gittik. Ancak bu daha muayene odasına girmeden muayene ücreti ödemek zorunda kaldık. Neyse ödedik ve aynı doktor katarak ameliyatı için hastaneye ücret yatırmamızı istedi. Kendisine bu ameliyatı para yatırıp yaptıramayacağımızı ifade edince, adeta bizi kapıya koydu. Annemin ömrünün son döneminde gözlerinin kapalı kalmasına razı olmadığımız için bin bir güçlükle annemi Ankara’ya götürüp orada üniversite hastanesinde ameliyat ettirdik.

Ancak sayın müdürüm,

Bu başımıza gelenlerden sonradan öğrendiğimize göre ameliyat olması gereken birçok hastanın başına geldiğini ve sadece Edip Temizyürek’iin değil devlet hastanesi göz doktorlarından Vakıf Orhan, Mustafa Sökücü ve Murat Aksoy tarafından da hastaların özele gönderildiğini öğrendik.

Konuyu sizlerle bu kadar yoğun işleriniz arasında duyurmanın sıkıntısını da duyduğumuzu bilmenizi isteriz. Ancak Sayın Nurgün Balcıoğlu, siz basın mensubu olarak bizlerin en büyük güvencesisiniz. Başımıza bir felaket getirecekleri korkusuyla bu mektubu kaleme alarak konuyu size arz etmeye karar verdim. Konuya el atacağınızı umuyorum. 15.04.2003

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *