ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Don, 62 trilyonluk zarara neden oldu

Don, 62 trilyonluk zarara neden oldu
YAYINLAMA: 03 Eylül 2023 / 17.27
GÜNCELLEME: 03 Eylül 2023 / 17.42
Geçen hafta sonunda yaşanan don olayının, çiftçileri 62 trilyon 744 milyar lira ekonomik zarara uğrattığı bildirildi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, aşırı soğuk havanın Antep fıstığı, bağ, ceviz ve diğer tür meyve bahçelerinde ciddi hasara yol açtığını, bundan üzüntü duyduklarını belirtti.

Tarım İl Müdürlüğü ve Antep Fıstığı Araştırma Enstitüsünün don olayı sonrasında vakit geçirmeden tespitler yaptığını ifade eden Şahin, açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

“Ön rapor hazırlanmış olup ilk belirlemelere göre Antep fıstığında 41 trilyon 600 milyar, bağda 15 trilyon, cevizde 1 trilyon 824 milyar, diğer meyve türlerinde 4 trilyon 320 milyar lira olmak üzere toplam 62 trilyon 744 milyar liralık hasar var.”

Şahin, hasardan etkilenen çiftçilerin başvuruları üzerine il ve ilçe hasar tespit komisyonları oluşturulduğunu ve komisyonların başlattığı çalışmanın sürdüğünü bildirdi.

Komisyonların çalışmalarının rapor halinde bakanlığa intikal ettirileceğine dikkati çeken Şahin, bu işlem sonrasında 2090 sayılı yasa uyarınca afet kapsamında çeşitli yardımların söz konusu olabileceğini bildirdi.

Şahin, ilk aşamada Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile ilgili kuruluşların Gaziantep’te meydana gelen bu afet ve hasardan haberdar edildiğini kaydederek, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Üreticilerimizin ne denli güçlüklerle boğuşarak çiftçilikle iştigal ettiklerini biliyoruz. Hükümetimiz üreticilerin durumuna asla kayıtsız kalmayacağını belirtiyor, çiftçimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Üreticilerimiz yalnız ve sahipsiz değildir. Hükümetler böyle günler için vardır. Zararlar telafi edilecek, yaralar sarılacak, yüzler yine gülecektir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *