ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Döviz kaybettiriyor, altın kazandırıyor

Döviz kaybettiriyor, altın kazandırıyor
YAYINLAMA: 26 Temmuz 2023 / 18.07
GÜNCELLEME: 26 Temmuz 2023 / 18.07
Kuyumcular Odası Başkanı Coşkun Budak, altının diğer yatırım araçları arasında vatandaşın güvenebileceği ve değerinden asla bir şey kaybetmeyecek bir yatırım aracı olduğunu belirtti.

Altın dövize oranla daha güvenli bir yatırım aracı olmasına rağmen, piyasanın durgun olduğunu belirten Budak, “Altının gramı şu anda 17 milyon dolaylarında seyrediyor. Çok fazla oynama olan ve sürekli olarak düşen döviz piyasasına göre altın daha güvenilir ve sağlam bir yatırım aracı olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle altında bir kıpırdanma yok. Tabi ki bu ekonomik şartlarda vatandaşın altına yatırım yapmasını tavsiye ediyorum. Özellikle dünyadaki olumsuz şartlar insanların altına yatırım yapmasını mecbur kılıyor. Oda olarak bizde, şu andaki ekonomik şartlarda altına yatırım yapılmasını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

“Birlik ve beraberlik her sorunu çözer”

Aşırı kentleşme ve nüfus yoğunluğunun beraberinde suç oranlarını ve hırsızlığı da artırdığını belirten Budak, “Göçle beraber ekonomik eksiklikle orantılı suç oranları artmaktadır. Bu olayların önlenebilmesi için esnaf ve halk tüm güvenlik tedbirlerini emniyetten beklemeden kendi güvenliğini ileri teknolojik yeniliklerden faydalanarak sağlamalı. Basit tamahkarlıklar ve küçük hesaplar dönüşü mümkün olmayan büyük kayıplara neden olmaktadır. Birlik, beraberlik ve hoşgörünün olduğu toplumların ve mesleklerin daha rahat ve huzurlu yaşadıkları bilinen bir gerçektir. Bu yüzden kuyumcular üzerine düşen güvenlik önlemlerini alarak hırsızlıkları önlemeye çalışmalıdır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *