ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Duble yolun şart olduğu bir kez daha anlaşıldı

Duble yolun şart olduğu bir kez daha anlaşıldı
YAYINLAMA: 15 Ocak 2024 / 19.55
GÜNCELLEME: 15 Ocak 2024 / 20.25

Bayındırlık ve İskan Bakanı Ergezen Gaziantep’ten geçti

Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen dün Erzincan’da 26 kişinin ölümü, 30 kişinin yaralanması ile sonuçlanan trafik kazası sonrasında Türkiye için duble yolun şart olduğunun bir kez daha anlaşıldığını söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Ergezen, bakanlığı ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere Gaziantep’e geldi. Gaziantep çevre otoyolu ve Gaziantep Kilis karayolu inşaatlarında yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Ergezen, Gaziantep Habur Sınır kapısı arasında 55 bin kamyonun çalıştığını, 360 kilometrelik tarihi İpekyolu'nun duble yol yapımının şart olduğunu vurgulayan Ergezen, “Bu yolda 55 bin kamyon çalışıyor. Yolun durumu ortada” dedi.

Ergezen, “Bu konuda Gaziantep’i ziyaret eden sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu yolu duble yol yapacağını söylemişti, biz de bu sözden hareketle yolun projesini hazırladık ve çalışmalara hemen başladık. Öncelikle Cizre’den Şanlıurfa istikameti yönüne olan 10 kilometrelik bölümde yol yapım çalışmalarına başladık” diye konuştu.

“Duble Yol gereklidir”

Bayındırlık ve İskan bakanı olarak Türkiye’de birçok ili gezdiğini, bakanlığı ile ilgili incelemede bulunduğunu kaydeden Ergezen, “Türkiye için duble yol gereklidir” dedi. Duble yolun önemli olduğunun bir kez daha dün Erzincan’da hatalı sollama sonucu meydana gelen trafik kazasında anlaşıldığını altını çizen Ergezen şöyle konuştu: “Dün gece Erzincan’da meydana gelen trafik kazasında ne yazık ki 26 vatandaşımızı kaybettik, 30 vatandaş da yaralandı. Dün yaşanan kazayla duble yolun gerekli olduğu bir kez daha teyit edildi. Bu kaza yanlış solama sonucu meydana gelmiş ve 26 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Aynı yolda bir milletvekili de geçen yıl hayatını kaybetti. Birtakım insanlar gerek hükümetimize yönelik gerekse de bana yönelik olarak, (ne duble yolu yapıyorlar. Greyderlerle düzeltip üzerine asfalt döküyorlar. Bunun adına da duble yol diyorlar) şeklinde konuşuyorlar. Ben bu insanları insafa çağırıyorum. Yaptığımız yollar tamamen standartlara uygun, kaliteli, duble yollardır”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *