ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dülük Antik Kenti kazılarına Almanya kaynak sağlayacak

Dülük Antik Kenti kazılarına Almanya kaynak sağlayacak
YAYINLAMA: 01 Kasım 2023 / 19.09
GÜNCELLEME: 01 Kasım 2023 / 19.10
Almanya Münster Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Engelbert Winter Dülük Antik Kentinde kazı çalışması için Almanya Araştırmalar Enstitüsü’nden kaynak temin ettiklerini söyledi.

Kazı 1 Eylül’de başlayacak

Winter, buldukları kaynakla Dülük’te 2 yıl süreli kazı yapabileceklerini belirterek “Ören yerinde 1992 yılından bu yana yürüttüğümüz kazı çalışmasının bu yılki bölümüne 1 Eylül'de başlayacağız” dedi.

3 Bin Yıl öncesinin kalıntılarına rastlanmıştı

Kazı alanında geçen yıllardaki çalışmalarda, 3 bin yıllık kalıntılara ve M.Ö. 100-300 yıllarına ait büyük bir tapınağın izlerine ulaştıklarını kaydeden Winter, şunları anlattı: “Bu yılın mart ayında antik kentin son halini gösteren bir uydu fotoğrafı çektirdik. Kazılarımızı sürdürebilmek için paraya ihtiyacımız vardı. Zaten 1992 yılından bu yana çalışmalarımızı sponsor bularak yapıyorduk. Kaynak temininde sıkıntı çektiğimiz için de bir ay gibi kısa süreli çalışabiliyorduk. Bu yapacağımız kazılar için Almanya Araştırma Enstitüsünden yardım istedik, istediğimiz desteği aldık. Bu yıl antik kentte 2 ay süreli kazı yapacağız. Kazı çalışmalarımızı 25 kişilik bir ekiple yürüteceğiz”

Televizyon ve radyo antenlerinin kaldırılmaması üzücü

Winter, tapınağın bulunduğu yerin çok yüksek rakıma sahip olması nedeniyle televizyon ve radyo antenleri ile donatılmış durumda olduğunu anımsattı. Çalışmalarına engel olan televizyon ve radyo antenlerinin kaldırılmadığını görünce çok üzüldüğünü ifade eden Winter, “İlgililerden sit alanında yaşanan bu sorunun çözümü için bir kez daha yardım talep ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *