ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Dünya fiyatlarında enerji ve ham madde sağlanmalı”

“Dünya fiyatlarında enerji ve ham madde sağlanmalı”
YAYINLAMA: 24 Ekim 2023 / 14.36
GÜNCELLEME: 24 Ekim 2023 / 15.00
Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, hükümetin sanayicilere dünya fiyatlarında ham madde, enerji ve faiz oranı sağlaması gerektiğini bildirdi.

Konukoğlu, yaptığı açıklamada, Çin mallarının Türkiye’ye yoğun bir biçimde girdiğini belirterek, hükümetin bu konuda kendilerine destek vermesini istedi.

Hükümetten ne kredi ne de ihracatta nakdi destek istediklerini, hükümetin sanayicilere dünya fiyatlarında hammadde, enerji ve faiz oranı sağlaması gerektiğini belirten Konukoğlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Hükümetten ne kredi ne de ihracatta nakdi destek istiyoruz. Bizim istediklerimiz Türk lirasının belli bir fiyatta oturması, enerjinin dünya fiyatlarından alınması, girdi fiyatlarının da yine bu düzeyde olması. Halk seçimlerde hükümete gerekli desteği ve onayı verdi. Çok iyi bir performans yakalayan hükümet, artık reel sektöre ve işsizliğe çare bulmak zorundadır”

Doların yükselip yükselmemesinin hükümetin politikasına bağlı olduğunu, dolar kurundaki düşüşün ihracatı durdurarak işsizliği artıracağını ifade eden Konukoğlu doların 1 milyon 400 bin lira ile 500 bin lira arasında seyretmesinin uygun olacağını bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *