ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dünya mirasını dünyaya tanıtmak kutsal bir görevdir

Dünya mirasını dünyaya tanıtmak kutsal bir görevdir
YAYINLAMA: 07 Ağustos 2023 / 13.09
GÜNCELLEME: 07 Ağustos 2023 / 13.10
MB Şirketler Grubu Yönetim Kurulu ve Güneydoğu İplik Sanayiciler Derneği GİPSAD Başkanı Muharrem Balat, “Dünya liderlerini Gaziantep’e getiremeyeceğimize göre, Zeugma mozaiklerinin İstanbul’a taşınması suretiyle liderlere sunulmasını ve bu hazinenin dünyaca tanınmasını sağlamak, Gaziantep’e yapılacak en büyük hizmettir. Hiçbir endişeye gerek yoktur. Böylesine önemli bir tarihi eserin taşınması sırasında çok hassas davranılacağından ve bu işim profesyonel kuruluşlarca yapılacağından şüphem yoktur” diye açıklamada bulundu.

Dünya liderlerinin beğenisine sunulacak

Muharrem Balat, “Mayıs-Haziran 2004’te İstanbul’da yapılacak olan Uluslararası NATO Zirve Toplantısı nedeniyle ülkemize gelecek olan devlet ve hükümet başkanı statüsündeki dünya liderlerine, Zeugma mozaiklerini tanıtmak amacında olan Sayın Valimizin, bu konudaki teşebbüs ve organizasyonlarını canı gönülden destekliyoruz” derken, “Dünya liderlerini Gaziantep’e getiremeyeceğimize göre, Zeugma mozaiklerinin İstanbul’a taşınması suretiyle liderlere sunulmasını ve bu hazinenin dünyaca tanınmasını sağlamak, Gaziantep’e yapılacak en büyük hizmettir. Bence endişeye gerek yoktur. Böylesine önemli bir tarihi eserin taşınması sırasında çok davranılacağından ve bu işin profesyonel kuruluşlarca yapılacağından şüphem yoktur” diye konuştu.

Zeugma’yı ve Gaziantep’i dünyaya tanıtmak görevdir

Balat, Zeugma mozaiklerini ve Dolayısıyla Gaziantep’i dünyaya tanıtmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu hatırlatırken de “Önümüze çıkan bu fırsatı çok iyi değerlendirmeli ve tarihi görevimizi yerine getirmek için kısır çekişmeleri bir tarafa bırakıp, sağduyulu davranmalıyız. Bu görevi yerine getirmeye çalışanlara da köstek değil destek olmalıyız” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *