ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dünyaca ünlü orkestra şefimiz Gürer Aykal Sabah’a konuştu: Gaziantepliler’e hizmet edeceğim için mutluyum

Dünyaca ünlü orkestra şefimiz Gürer Aykal Sabah’a konuştu: Gaziantepliler’e hizmet edeceğim için mutluyum
YAYINLAMA: 01 Şubat 2022 / 13.51
GÜNCELLEME: 01 Şubat 2022 / 13.51
Dünyaca ünlü orkestra şefimiz Gürer Aykal, bugün Gaziantepli müzikseverleri Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile mest edecek.

Aykal, Gaziantep konseri öncesinde genel yayın yönetmenimiz Nurgün Balcıoğlu’nun sorularını yanıtladı, konser hakkında bilgi verdi ve Gazianteplilere özel mesajını söyledi: Gazianteplere hizmet edeceğim için mutluyum.

Türk insanı müziği çok yetenekli

Türk insanı müziği çok yetenekli, özellikle bulunduğunuz yörenin insanları müziği çok iyi özünüz yor. Ancak dünya nimetlerini paylaşma konusunda çok geri kalınmış durumda. Mutluluk paylaşma ile olur, müziği paylaşmaktan mutluluğu arttırır.

Çok sesli müzik çok sesli düşünmeyi getirir

Çok sesli müzik, çok sesli düşünmeyi de getiriyor. Çokseslilik demokrasi demektir. Orkestrayı düşünün, tek yönetim altında ama, herkes kendi başına kurallar içinde özgür.

O baklavayı nasıl yapıyorsunuz

Gaziantep öyle bir kent ki, önce o baklavayı nasıl yapıyorsunuz bilemiyorum ama, o kadar güzel yapıyorsunuz ki, Amerika’ya her gidişimde mutlaka baklavanızdan götürüyorum.

Falla, Suppe, Tarcan, Tüzün ve Karsakov

Ben o yörenin insanıyım. Gaziantep’e daha önce Bilkent Senfoni orkestrası ile geldim. Gaziantep’te yöneteceğim için çok mutluyum. Türkiye’nin 100 akı Borusan Filarmoni orkestrası ile vereceğim konserde Falla, Suppe, Tarcan, Tüzün ve Karsakov gibi bestecilerin eserleri yer alıyor.

Açılış Suppe’nin hafif Uvertürü ile

Gaziantepli müzikseverlere Suppe’nin hafif Süvari uvertürü, Karsakovun İspanyol Kapriçosu ile başlayıp, Tchaikovsky’nin Fındıkkıran balesinden seçmeler ve türkülerin çok sevdiği kuğu gölü balesi Rus dansı, Arap Valsi ve çiçeklerin Valsi dinleterek müzik özlemlerini gidereceğiz.

Falla‘nın üç köşeli şapka bale müziğinden seçkin bölümler

Sallanın, İspanyol Oğuzhan müziğinin sembolü olan büyük bestecinin üç gün Şili Şapka bale müziğinden seçkin bölümler çalıp dinleyicilerimizin kanını İspanyol müziği ile coşturacağımıza inanıyorum. Filarmoni özel bir orkestra, senfonik eserleri de seslendirecek büyük bir kadroya sahip.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *