ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Duyarlılık böyle olur

Duyarlılık böyle olur
YAYINLAMA: 30 Ağustos 2023 / 19.04
GÜNCELLEME: 30 Ağustos 2023 / 19.05
Gaziantep’in tanınmış işadamlarından Cevdet Akınal, sahibi olduğu 550 milyar değerindeki otelini, sokak çocukları yararına kullanılması için İl Özel İdaresine bağışladı. Türkiye'de İstanbul’dan sonra en fazla sokak çocuğunun bulunduğu Gaziantep’te böyle bir bağışın büyük anlam taşıdığı ve diğer iş adamlarına örnek olması gerektiği vurgulandı.

Sokak çocuklarına desteği uygun gördük

Karagöz’de bulunan otelini sokak çocuklarına bağışlayan Cevdet Akınal, kardeşleri ile birlikte hayır yapma konusunu düşündüklerini ve sokak çocuklarına barınma konusunda destek olmak için otellerini bağışlamayı kararlaştırdıklarını anlattı. Otelin bağışlanması ile ilgili olarak Vali Lütfullah Bilgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve Cevdet Akınal arasında protokol imzalandı.

Sokak çocukları sorunu için herkes el ele vermeli

İmza töreninde konuşan Vali Lütfullah Bilgin, sokak çocukları sorununun çözüme kavuşturulmasının zorunlu olduğunu söyledi. Sokak çocuklarına sahip çıkıp topluma kazandırmak gerektiğini vurgulayan Bilgin, “Gaziantep’te, sokakta bulunan çocukların topluma kazandırılması için valilik, belediye, sivil toplum örgütleri ve hayırseverler birlikte çalışmak durumundadır. Bugün imzaladığımız protokol ile sokak çocukları sorununa çözüm bulmak anlamında önemli bir adım atılmış oluyor” dedi.

Büyüyünce mafya tetikçisi oluyorlar

Sokak çocuklarının topluma kazandırılmaması halinde suça karıştıklarını ve ileride mafyanın tetikçisi olarak karşılarına çıktıklarını anlatan Bilgin, “Okula gitmeyenleri okula göndermeliyiz, uyuşturucu madde bağımlısı olanları tedavi etmeliyiz, barınma ve beslenme sorunlarına çözüm bulmalıyız” diye konuştu.

Güvenlik açısından hayati önem taşıyor

Emniyet Müdürü Arslan da, sokak çocuklarına destek olunmasının güvenlik açısından hayati önem taşıdığına işaret ederek, “Sokak çocuklarına destek olunması potansiyel suçlu yaratılmaması demektir. Bu çocuklara destek olunması emniyet teşkilatının suç ve suçlularla mücadelesine destek verilmesi anlamına geliyor” dedi.

Güzelbey ve Koçer’de söz verdi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer sokak çocuklarına destek olup soruna çözüm bulmak için çalışacaklarını belirttiler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *