ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DYP’nin İslahiye kanadı koptu

DYP’nin İslahiye kanadı koptu
YAYINLAMA: 06 Temmuz 2021 / 15.20
GÜNCELLEME: 06 Temmuz 2021 / 15.20
DYP 4. sıra milletvekili adayı Feyzullah Yıldırır, partisini ağır bir dille eleştirdikten sonra hem adaylıktan hem de partiden ayrıldığını açıkladı. Partinin İslahiye’deki levhasını indiren Yıldırır, “DYP siyasi bir şirket haline geldi. Burada her türlü entrika mevcut. Tüzüğe aykırılık temel politika haline geldi” dedi.

DYP’de İl Başkanı Sermet Atay ile Milletvekili İbrahim Konukoğlu’nun, kongrelerden milletvekili tespitine kadar olan uygulamalarına tepki gösterip eleştiren eski parlamenter DYP 4. sıra Milletvekili Adayı Yıldırır, dün ilçede düzenlediği toplantıda partisinden istifa ettiğini açıkladı. Yıldırır ile birlikte İslahiye Belediye Başkanı Ahmet Öztürk, İslahiye İl Genel Meclis Üyesi Dursun Çiftçi, Yusuf Türkmen, DYP İslâhiye İlçe Başkanı Veli Dağlı, Nurdağı İl Genel Meclis üyesi Halil Köseoğlu DYP Nurdağı İlçe Başkanı Osman Yıldırım, DYP İslahiye belediye meclis üyelerinin tümü ile DYP’nin İslahiyeli delegeleri de istifa ettiklerini açıkladı.

İlçede çok sayıda partilinin de kendisiyle birlikte partiden istifa ettiğini söyleyen Yıldırır, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller’in genel başkanlığa gelmesiyle birlikte DYP’nin siyasi bir şirket haline geldiğini açıkladı. Yıldırır, DYP’de milletvekili olabilmek uğruna çeşitli entrikalar çevrildiğini, parti tüzüğüne aykırı hareket edildiğini ve siyasi etikle bağdaşmayan uygulamaların sergilendiğini ifade etti.

DYP’de tüzüğe aykırı hareketlerin temel politika haline geldiğini ifade eden Yıldırır, “Doğru Yol Partisi’nde Tansu Çiller’in genel başkan olmasından bu yana yanlışlar birbirini izliyor. Milletvekili olabilmek için siyasi entrikalar çevriliyor. Demokrasi, kanun, tüzük ve millete rağmen teşkilat fesih ediliyor, usulsüz atamalar yapılıyor. Uygunsuz üye ve delege yazılarak aday sıfırlama tezgahları yapılıyor. DYP, adeta bir siyasi şirket haline geldi. Kanun ve tüzüğe aykırı uygulamaları temel politika haline getiren DYP Genel Merkezi, sadece oy avcılığı yapıyor. DYP’de Demokrat Parti ile Adalet Partisi’nin kokusu bile kalmamıştır” diye konuştu.

DYP 1. sıra Milletvekili Adayı İbrahim Konukoğlu’nun, köle ruhu taşımayan, emir kulu olmayan insanların bulunduğu ilçe teşkilatlarını feshederek, kendisine yakın insanlar^ yönetimlere getirdiğini kaydeden Yıldırır, “Millete rağmen, milletvekili olmak isteyen İbrahim

Konukoğlu Şehitkamil, Araban, Karkamış ve Oğuzeli ilçe teşkilatlarını feshettirdi. Çünkü buralardaki partililer, köle ruhlu ve emir kulu değildi. Bunların yerine Konukoğlu, DYP’li olmayan, ancak siyasi çıkarlarına uygun bulduğu dost ve akrabalarını partiye getirdi. Bu hareket seçimle gelen ve fesihlerle kovulan teşkilat mensupları ile taraftarlarının şeref ve haysiyetlerini yaralamıştır” dedi.

Delege seçimlerinde de çok ciddi entrikalar çevrildiğini ve insanların hür iradesine müdahale edildiğini belirten Yıldırır, tepkisini şöyle dile getirdi: “Delegeler seçim yapılarak belirlendi. Genel merkezdeki bazı yetkililerin bilgi ve inisiyatifi dahilinde menfaatlerine uygun şekilde oy verecek dost ve akrabalar, partili olmayanlar, başka yerlerde ikamet edenler yazıldı. Ama yıllarını bu partiye veren AP ve DP kökenli DYP’nin kumcuları, il başkanları delege yazılmadı. Kemal İnci-oğlu, Cemal Altunbaş, Ekrem Öztürkmen, Ali Korkmaz, Ahmet Çevik, Uzo Karayılan, Ökkeş Elban, Mehmet Uzun, Battal Gülbay, Mehmet Yaygın ve Hammavioğlu ailesi, DYP ile özdeşleşmiş ve DYP’nin çeşitli kademelerinde hizmet vermiş insanlar delege yazılmayarak partiden uzaklaştırıldı. İşte bu şekilde yazılan delegelerle ilçe ve il kongreleri yapıldı ve parti tabanına dayanmayan insanlar teşkilatlara girdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *