ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ece Makarna’nın sahibi öldürüldü

Ece Makarna’nın sahibi öldürüldü
YAYINLAMA: 09 Ağustos 2021 / 14.59
GÜNCELLEME: 09 Ağustos 2021 / 14.59
Ece Makarna ortaklarından Murat Büyükuncu, dün akşam uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. 2 yıl önce eroinden gözaltına alınan Ali Büyükuncu’nun amcasının oğlu aynı zamanda iş ortağı olan Murat Büyükuncu, 10 ay önce de silahlı saldırıya uğramıştı.

Edinilen bilgiye göre Murat Büyükuncu dün saat 16.30 sıralarında Ordu Caddesi No:9/2’de bulunan evine iftarını açmaya giderken 06 P 6006 plakalı otomobilini garaja bıraktığı sırada İsmail Uçar isimli şahsın silahlı saldırısına uğradı. Büyükuncu, kanlar içinde yere yığılırken korumaları, kaçan sanığın peşinden ateş açtı. Katil, polisin takibi sonucunda silahıyla birlikte yakalandı. Büyükuncu, kaldırıldığı Konukoğlu Tıp Merkezi’nde kurtarılamadı. Cinayetin nedeni açıklanmazken Uçar’ın işsiz psikopat biri olduğu kaydedildi.

  1. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Ece Makarna’nın ortaklarından Murat Büyükuncu şirketin yetkilisi olarak bilinirken, ortaklarının kardeşi Ali İhsan ve amcasının oğlu Ali Büyükuncu olduğu bildirildi. Büyükuncu’nun yaklaşık 10 ay önce de yine silahlı saldırıya uğradığı ve ayaklarından yaralandığı belirtildi. Büyükuncu ailesinin Gaziantep’in en eski un fabrikasını kuran aile olduğu ve geçmişinin 1950 yılma kadar uzandığı, makarna üretimine 12 yıl önce, torba imalatına ise 5 yıl önce başladıkları öğrenildi.

Ece Makarna’nın ortağı Ali Büyükuncu’nun iki yıl önce polise eroin satmak suçundan gözaltına alındığı ve bir süre cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenilirken, bu olaydan sonra Murat Büyükuncu’nun da silahlı saldırıya uğrayarak ayağından yaralanması dikkat çekmişti.

Emniyet Müdürü Ali Kalkan, cinayetin nedeninin henüz belli olmadığını belirterek, sanığın sorgusunun devam ettiğini açıkladı. Sabah’ın sorusunu yanıtlayan Kalkan, “Murat Büyükuncu yaklaşık 10 ay önce de silahlı saldırıya uğramıştı. Fakat konuyla ilgili Büyükuncu polise kimden şüphelendiği, neden olduğu konusunda bilgi vermedi. Böyle olunca polis sonuca ulaşamadı. Sanıyorum olay alacak verecek meselesinden kaynaklanıyor. Ama kesin bilgi sanığın ifadesi alındıktan sonra netleşir” dedi.

Öte yandan konuyla ilgili olarak Sabah’ın sorularını yanıtlayan OSB Başkanı Akif Ekici, Büyükuncu ailesinin sanayici bir kökene sahip olduğunu belirterek, “Murat kendi halinde, fazla göze çarpmayan bir yapıya sahipti. Krizden herkes gibi onlar da etkilendi. Fakat üretimi düşük kapasite de olsa devam ettirdiler. Olayın içeriği konusunda bilgimiz yok. Ama üreten, istihdam yaratan bir kişiydi. Ölümüne üzüldük” şeklinde konuştu.

Ticaret Borsası Başkanı Ömer Çelik de Büyükucular’ın Gaziantep’in en eski un fabrikasına sahip aile olduğunu, yaklaşık 10 yıldan bu yana makarnacılık ve 5 yıldan bu yana da naylon torba üretimi yaptığını ifade etti. Yurt dışına un ihracatı yaptıklarını belirten Çelik, “Olay alacak verecek meselesinden kaynaklanmış olabilir. İhracat yapan bir firma. Hatta bildiğim kadarı ile Romanya’ya yaptıkları ihracatın parasını alamadılar. Bu da sıkıntı yarattı. Sıkıntılı bir dönem geçirdiler. Bankalara olan borçlarını taksite bağladıklarını biliyorum. Piyasaya borçları ne kadar bilemiyorum. Fakat olay çok üzücü. İstihdam yaratan birinin bu şekilde öldürülmesi üzüntü verici” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *