ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eczacılık hizmeti sürdürülemez hale geldi

Eczacılık hizmeti sürdürülemez hale geldi
YAYINLAMA: 11 Ocak 2024 / 14.59
GÜNCELLEME: 11 Ocak 2024 / 15.10

Gaziantep 8. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Mustafa Balık, “Bugün, eczacılar kurum ödeme gecikmeleri nedeniyle eczacılık hizmetini artık sürdüremeyecek duruma gelmiştir” dedi.

Balık, Eczacılar Odası Toplantı Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında anlaşmalı oldukları kurumların hiçbirinin ödemeleri zamanında yapmadığını belirtti. Kurumların Nisan ayından bu yana ödeme yapmadığını kaydeden Balık son 4 ayda konsolide bütçeye bağlı kurumlardan alacaklarının 320 trilyon liraya ulaştığını ifade etti. Balık Emekli Sandığı’nın gecikmiş borcunun 50, SSK Genel Müdürlüğünün 120, Bağ-Kur’un ise 515 trilyon borcu bulunduğunu kaydetti.

“Devlet eczacıyı kendi kasası gibi görme anlayışından bir an önce vazgeçmelidir” diyen Balık şöyle devam etti: “Zaman zaman sağlık hizmetlerinden şikayetçi olan vatandaşlar eczacının hizmeti sürdüremez duruma gelmesi sonucunda bir de ilaçsız kalma tehlikesi ile karşı karşıya bırakıldı. En büyüğünden en küçüğüne kadar tüm yerleşim birimlerinde 24 saat kesintisiz hizmet sürdüren eczacılar gelinen noktada hem kendi geleceklerinden hem de halk sağlığının geleceğinden kaygı duymaktadır”

Balık insanın en temel hakkı olan ‘sağlıklı yaşam hakkının’ sürdürülebilmesi için kendi haklarına ve toplumun hakkının sonuna kadar takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *