ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Efiloğlu görevden alındı

Efiloğlu görevden alındı
YAYINLAMA: 11 Ekim 2023 / 17.17
GÜNCELLEME: 11 Ekim 2023 / 17.25
Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak, Gaziantep öğretmenevi ile ilgili basında yer alan haberler üzerine, olayı soruşturmak üzere 2 ilköğretim müfettişi görevlendirildiğini, soruşturmanın selameti açısından Öğretmenevi Müdürü Zekeriya Efiloğlu’nun görevinden alındığını söyledi.

Atak, “Bir emekli öğretmenin kızının göbeğini açıkta bırakan kıyafeti nedeniyle sokulmadığı öğretmenevine kara çarşaflıların rahatlıkla girebildiği” yolundaki haberlerle ilgili olarak, Vali lLütfullah Bilgin’in talimatları doğrultusunda olayı soruşturmak üzere 2 ilköğretim müfettişi görevlendirdiğini belirtti.

Müfettişlerin konuyu derhal incelemeye başladıklarını, soruşturma sonucuna göre gereğinin yapılacağını kaydeden Atak, şöyle konuştu:

 “Soruşturmanın selameti açısından ilk etapta tartışmaların odağında bulunan Öğretmenevi Müdürü Zekeriya Efiloğlu’nu görevinden aldık ve geçici olarak Şehit Karayılan ilköğretim okuluna sınıf öğretmeni olarak atadık.”

Soruşturma sonucunda suçlu personel tespit edilmesi halinde yasalar gereği gerekenlerin yapılacağını belirten Atak, “Yalnız şunun bilinmesi gerekiyor, öğretmenevine girerken uyulacak bazı kural ve şartları düzenleyen ‘Öğretmenevleri lokalleri ve eğitim merkezleri sosyal tesisleri yönetmeliği’ bulunmaktadır. Yönetmeliğin 47. maddesinde, özetle, öğretmen evlerinin, kendilerinin yanı sıra eş, çocuk, anne, baba ve yakınlarının öğretmenevine girişte devlet memurları kanununda aranan tüm şartları yerine getirir hükmü bulunmaktadır. Bu açıdan kurallara uyması gerekmektedir. Bu yönetmeliğe tabi ki çarşaflı kadınlar da dahildir” diye konuştu.

“Çarşaflı kadın komplo olabilir”

Kanunlar ve yönetmelikler önünde herkesin eşit olduğunu, birine farklı diğerine farklı bir uygulamanın söz konusu olmadığını belirten Atak, şöyle dedi: “Kıyafet tartışması esnasında tartışmalara konu olan Hülya Keskin açıklama yaparken görüntülere bir anda öğretmen evinden çıkan çarşaflı bir kadın giriyor. İlk soruşturma raporlarına göre güvenlik görevlisi çarşaflı kadının içeri girmediğini söylüyor. Aldığımız ilk bilgilere göre bu kadının içeride çarşafı başına geçirerek çıkıyor yani içeri çarşaflı olarak girmesi mümkün değil. Ama dışarı çıkarken kara çarşafla yüzünü kapatıp çıkıyor. Düşündürücü ve şüpheli görüntüler. Komplo olabilir diye şüpheler taşıyoruz. Bu konuda araştırılıyor”

Bu arada emekli öğretmen kızı olan ve Gaziantep’te ikamet eden Hülya Keskin’in Artvin Milli Eğitim Müdürlüğünden aldığı öğretmenevi giriş kartının incelemeye alındığı belirtildi.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *