ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Efiloğlu görevine İade edildi

Efiloğlu görevine İade edildi
YAYINLAMA: 23 Ekim 2023 / 17.22
GÜNCELLEME: 23 Ekim 2023 / 17.30
Olacağı buydu!

Öğretmenevinde başlayan kıyafet tartışmaları sırasında görevinden alınan ve geçici olarak başka bir okula atanan Öğretmenevi Müdürü Zekeriya Efiloğlu görevine iade edildi.

“Bir emekli öğretmenin kızının göbeğini açıkta bırakan kıyafeti nedeniyle sokulmadığı öğretmenevine kara çarşafların rahatlıkla girebildiği” yolunda basında çıkan haberlerle ilgili olarak, Gaziantep Valiliği ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen müfettişlerin hazırladıkları raporlar doğrultusunda, Efiloğlu’nun görevine tekrar iade edilmesine karar verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğretmenevi idaresi hakkında basında çıkan haberler üzerine açılan soruşturmayı yürüten ilköğretim müfettişlerinin yaptığı araştırma ve alınan ifadeler sonucunda, “Basında çıkan haberlerin aksine Hülya Keskin’in öğretmenevine kıyafeti nedeniyle değil, emekli öğretmen kızı olduğu için Artvin’in Borçka ilçesinden aldığı öğretmenevi serbest giriş kartının usulsüz verildiği gerekçesiyle alınmadığı” belirlendi.

Öğretmenevi personeli ve olayın diğer tarafları ile yaptıkları görüşme ve alınan ifadeler sonucu soruşturmayı tamamlayan müfettişlerin, Öğretmenevi Müdürü Zekeriya Efiloğlu’nu suçlu görmediği, Efiloğlu’nun öğretmenevine girilirken uyulacak bazı kural ve şartları düzenleyen, Öğretmenevi Lokalleri ve Eğitim Merkezleri Sosyal Tesisleri Yönetmeliğini uyguladığı, bu nedenle görevine iadesine karar verilmesini istediklerini bildirildi.

Alınan kararda Gaziantep öğretmenevine çarşaflı olarak girdiği iddia edilen Hatice Badak’ın ilköğretim müfettişlerine verdiği ifadenin de etkisi olduğu kaydedildi.

Önceki gün Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesine başvurulan ardından ilköğretim müfettişlerinin de olayla ilgili bilgi veren Hatice Badak, “Olay günü öğretmenevine girmediğini tesadüf eseri fotoğraf karelerine girdiğini” söylemişti.

Badak ifadesinde iddia edildiği gibi öğretmenevine oturma veya dinlenme amacıyla girmediğini, kızının nişanı nedeniyle geldiği Gaziantep’te dünürü Nevin Şeker tarafından çarşıya alışveriş için giderken yolun kestirme olmasından dolayı öğretmenevinin içinden geçip ana caddeye çıktıklarını anlatarak, “Olayla uzaktan yakından ilgim yok. Tamamen tesadüf eseri oradan geçiyorduk” görüşüne yer verilmişti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *