ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitim anayasal bir haktır

Eğitim anayasal bir haktır
YAYINLAMA: 16 Aralık 2022 / 14.18
GÜNCELLEME: 16 Aralık 2022 / 14.18
Özgürlük ve Dayanışma Partisi, parasız kamusal eğitimin bir hak olduğunu, ancak bu hakkın süreç içinde paralı eğitime doğru gittiğini belirterek, eğitim anayasal bir haktır, paralı eğitimle fakir çocukların eğitim hakkı elinden alınıyor diye basın açıklaması yaptı.

Kadın, erkek, çocuk çok sayıda özgürlük ve dayanışma partili insanlar paralı eğitime hayır diye slogan attı.

Okullar ticarethaneye öğretmenler tahsildar durumuna düşürüldü

Özgürlük ve dayanışma Partisi il başkanı Şahap Yıldırım da eğitimin fakir zengin tüm Türkiye halkının hakkı olduğunu belirtirken, “Eğitim ve öğretim yılı başladı. Her yıl olduğu gibi bu yılda öğrenci ve velilerden değişik isimler altında zorla para toplandı. Eğitime katkı payı ya da bağış adı altında alınan paraların hiçbir hukuksal dayanağı yoktur. Eğitim ve öğretimin bütün ekonomik yükü öğrenci velilerinin sırtına yıkılmaktadır. Eğitim parası olanlar için ayrıcalıklı hale gelmektedir. Okullar ticarethaneye, veliler müşteriye, öğretmenler ise tahsildar konumuna düşürülmektedir.”

Sosyal adaletsizlik giderek artıyor

AKP Hükümetine seslenen Yıldırım, “AKP hükümeti seçim meydanlarında verdiği sözü unuttu. Daha önceki hükümetler gibi, uygulanan IMF politikalarının sonucu yoksullaşmış insanların sırtına, bir de eğitim öğretimin faturasına yüklemektedir. Sosyal adaletsizlik her geçen gün artmaktadır” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *