ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitim arttıkça suçlar azalır

Eğitim arttıkça suçlar azalır
YAYINLAMA: 15 Mayıs 2023 / 13.58
GÜNCELLEME: 15 Mayıs 2023 / 13.59
Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, öğretmenlerin öğrencilerin iyi etmeleri durumunda, işlenen suç oranında azalma yaşanacağını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak ise Gaziantep’in sanayileşme, üretim, büyüme ve ihracatta Türkiye’de altıncı sırada bulunduğunu, ancak aynı başarının eğitim alanında gösterilemediğine dikkati çekti.

Öğrencileri zararlı kişilerden uzak tutacağız

Milli eğitim Müdürlüğü’nce lisede düzenlenen ‘Eğitimin önündeki engeller’ konulu toplantıya konuşmacı olarak katılan Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, öğretmenlerin öğrencileri ile daha yakın ilişki kurması, her türlü sorunlarını yanlarında olup paylaşması gerektiğini belirtti. Yeni uygulamaya konulan ‘okul polisi’ ve ‘sokak timleri’ ile öğrencilerin zararlı insanlardan uzak tutulacağını, özellikle okul önlerinde kötü amaçla bekleyenleri öğrencilerden kesinlikle uzak tutacaklarını belirten Arslan, şöyle konuştu:

Öğretmenlerimizin kaliteli eğitim vermesi gerek

Eğer okullarımızda huzur ve güven istiyorsak, öncelikle okullarda huzur ve güvenliği sağlamalıyız. “Öğretmenlerimizin kaliteli bir eğitim vermeleri, öğrencilerimizin de kaliteli ve huzurlu bir eğitim alması için bir dizi yeni tedbirler aldık. Eğer bir yerde huzur varsa orada başarıdan bahsedilebilir. İlgililer Gaziantep’in eğitimde hak ettiği yerde olmadığını söylüyor, bu başarı oranını yükseltmek gerekiyor. Bu kapsamda bize düşen ne varsa yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

Polise ihbardan çekinmeyin

Acil durumlarda 155 polis imdat telefonunu arayan okul müdürlerinin bazı görevlilerin kendilerine ‘Sizler nasıl okul müdürüsünüz, eğitimcisiniz, bir okulu bile idare edemiyorsunuz’ şeklinde yakınmalarla karşılaştıklarını, bu nedenle ‘Bizler kötü idareci değiliz’ imajı olmasın diye polise ihbardan çekindiklerini anlatmaları üzerine, söz alan Arslan, hiçbir görevli memurumun sizlere böyle şeyler söyleyeceğini ihtimal vermiyorum. Söyleyenleri de bana direkt telefonumdan lütfen bildirin. Görün bakın, gerekeni nasıl yapıyorum” diye konuştu.

Eğitimde başarı gösterilemiyor

Atak, Gaziantep’in sanayileşme, üretim, büyüme ve ihracatı Türkiye’de altıncı sırada bulunduğunu, ancak aynı başarı eğitim alanında gösteremediklerini dikkati çekti. Atak, Gaziantep’in ÖSS’de geçen yıllar içinde 54. sırada bulunduğunu, 2003 yılı başarı ortalamasının ise 36. sıraya kadar yükseldiğini vurguladı.

36. sıra bize yakışmıyor

Atak sözlerine şöyle devam etti: “Bence 36. sıra bile bize yakışmıyor. Eğitim noktasında hak ettiğimiz yerde olmadığımızı inanıyorum. Bu başarısızlığı sorgulamak için ilçe milli eğitim müdürleri, lise ve ilköğretim okullarının müdürleri ile burada biz kendimizi sorgulayacağız. Yeni uygulamaya koyduğumuz bir projeyle liselerde etüt odaları açıyoruz. Bu odalarda öğrenciler boş zamanlarda ders çalışıp ÖSS’ye hazırlanacaklar. Bir çok ek önlem ve projelerle ne yapıp Edip Gaziantep’e eğitim de hak ettiği yere getirmek zorundayız. Bunun için gecemizi gündüzümüze kattık, çalışıyoruz.” Toplantıya, vali yardımcısı, emniyet müdür yardımcıları, ilgili şube müdürleri ile çok sayıda öğretmen ve okul idarecisi katıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *