ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitim, dayaklı başladı

Eğitim, dayaklı başladı
YAYINLAMA: 01 Haziran 2021 / 14.31
GÜNCELLEME: 01 Haziran 2021 / 14.32
2002-2003 eğitim öğretim yılı başlayalı henüz bir hafta bile olmadan okullarda dayak olayı başladı. Bir ilköğretim okulunda öğretmen, kitapları olmadığı için ödevini yapamayan 6 öğrenciyi döverek hastanelik etti.

Öğrenci velileri öğretmenden şikayetçi olurken, olaya Valilik el koyarak çift yönlü soruşturma açtı. İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Aykaç ise konuyla ilgili gerekeni yapacaklarını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre, Şahinbey ilçesi Onur Mahallesi’ndeki Nesrin Mehmet Abar İlköğretim Okulu’nda görev yapan öğretmen Mehmet Ertuğrul önceki gün öğrencilerine Türkçe dersiyle ilgili bir konuyu ezberlemeleri için ödev verdi. Öğretmen Ertuğrul, verdiği ödevle ilgili önceki gün sınıfta sözlü sınav yaptı. Bu sırada Mesut, Mikail, Ali, Yunus, Abdülkadir ve Hasan isimli öğrenciler velileri kitap alamadığı için ödevlerini yapamadıklarını söyledi. Bunun üzerine öğretmen Ertuğrul, öğrencileri sınıfta tahta önüne çağırarak diğer öğrencilerin gözü önünde, eline geçirdiği çubukla dövdü, bu sırada Mikail ve Mesut'un ellerinde yırtıklar oluştuğu belirtildi. Öğrencilerin elleri kanayınca, yaralara bant yapıştırtan Ertuğrul, dayak olayını da kimseye anlatmamalarını tembihledi.

Okul çıkışında eve dönen öğrencilerden 9 yaşındaki Mesut’un sağ elinin kanadığını gören baba H.H., bantı çözünce oğlunun elinin yırtıldığını görerek hemen Devlet Hastanesi’ne götürüp yaraya dört dikiş attırdı. Sonra okula giderek öğretmen Mehmet Ertuğrul’u şikayet etti. Eline dikiş atılan öğrenci Mesut’a hastanede bir hafta rapor verilirken, dayak yiyen öğrenci, “Sıradaki arkadaşım kitabı olduğu için ödevi yapmıştı. Öğretmen, arkadaşın ödevini yapmış sen niçin yapmadın dedi. Ben de babamızın fabrikada çalıştığını ve aylığını almasını beklediğimizi söyledim. Bu sırada sinirlenip eline geçirdiği demir çubukla önce beni, daha sonra Mikail, Ali Yunus, Abdülkadir ve Hasan’ı dövdü. Elimin kanadığını görünce bantla sardı, akşam evde elim kanayınca olay meydana çıktı” diye konuştu. Aileler alaya tepki göstererek, “Okullar henüz yeni başladı. Kitap almadı diye küçücük çocuk dövülür mü? Öğretmenden şikayetçiyiz” diye konuştu. Nesrin Mehmet Abar İlköğretim Okulu yöneticileri, okulda meydana gelen dayak olayını doğruladı.

Olayla ilgili olarak Sabah’ın sorularını yanıtlayan yetkililer, olaya Valiliğin el koyduğunu belirterek, 19 Eylül perşembe günü meydana gelen olayda öğrenciye dayak atan öğretmen Mehmet Ertuğrul hakkında disiplin soruşturması açılacağını ve 4483 Sayılı Kanuna göre yargılanmasının talep edileceğini açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *