ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitim her ülke için hayati öneme sahip

Eğitim her ülke için hayati öneme sahip
YAYINLAMA: 08 Eylül 2024 / 17.47
GÜNCELLEME: 08 Eylül 2024 / 17.47

Vali Bilgin, okula gitmeyen kız öğrenci sayısını 4 bin 777 olarak açıkladı

Vali Lütfullah Bilgin, hedeflerinin okul çağına gelmiş tüm çocukların okula gitmesini sağlamak olduğunu belirterek, "İlimizde okula gitmeyen kız öğrenci sayısı 4 bin 777" dedi.

 Bilgin, Türkiye-UNICEF işbirliğinde hazırlanıp uygulamaya konan ve 17 Haziran 2003 tarihinde Gaziantep'te başlatılan "Kız Çocuklarının Okullaşması" konulu toplantıdaki konuşmasında, eğitimin her ülke için hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan iller arasında bulunan Gaziantep'te, okula gitmeyen kız öğrenci sayısının az olmasının sevindirici olduğunu dile getiren Bilgin, "Örneğin, komşu ilimiz Şanlıurfa'da okula gitmeyen kız öğrenci sayısı 60 bin. Gaziantep'te ise bu sayı 4 bin 777. Amacımız, bu sayıyı daha da düşürmek" diye konuştu. Bilgin, ailelerin çocuklarını okula göndermelerinin yasal bir zorunluluk olduğuna dikkati çekerek, "çocuklarını okula göndermeyen ailelere 1.5 milyar lira para cezası veriliyordu. Ancak, çocuklarını okula göndermeyen ailelerin fakir aileler olduğunu bildiğimiz için, cezaya çarptırılan ailelerin, çocuklarını okula göndermeleri ile birlikte bu para cezasını almaktan vazgeçtik" dedi. Gelişmiş ve kalkınmış bir ülke olmak için eğitimde istenilen seviyeye ulaşmak zorunda olduğumuz ifade eden Vali Bilgin, şunları kaydetti: "Dünyadaki tüm gelişmiş ülkelere baktığımız zaman eğitimde gelişmiş olduklarını görüyoruz. Bir ülkenin, kalkınması ve gelişmesi ancak ve ancak eğitim ile mümkün olabilir. Biz, bu konuda valilik olarak, başlattığımız kampanya ile eğitime destek olmaya çalışıyoruz. Tabi ki eğitimde en önemli sorun derslik ihtiyacı. Yeni okullara, yeni dersliklere ihtiyacımız var. Hayırseverlerimizden de bu konuda destek bekliyoruz."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *