ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Eğitim seviyesini yükseltmeye çalışıyoruz”

“Eğitim seviyesini yükseltmeye çalışıyoruz”
YAYINLAMA: 28 Kasım 2023 / 15.44
GÜNCELLEME: 28 Kasım 2023 / 15.50

Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak, eğitim ve öğretim seviyesinin yükselmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini, bu kapsamda okulların başta öğretmen açığı olmak üzere teknik alt yapıya kavuşturulmasına çalıştıklarını söyledi.

Şenliğe öğrenci velileri büyük ilgi gösterdi

Atak, Ayşe-Mustafa Sevcan ilköğretim okulunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu yıl eğitim öğretime başlayan bir okulun tamamen kendi imkanlarıyla “yaz şenlikleri” düzenlemesi, öğrenci ve velilerin büyük ilgi gösterdiği şenliklerde çeşitli yarışmalarla ulusal basında okulun adının duyurulmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Devlet okullarında idarecilere sürekli mazeret buluyor

Birçok devlet okulunun idarecilerinin çeşitli mazeretler öne sürüp, sosyal aktiviteler düzenlemekten kaçındıklarını vurgulayan Atak, şunları kaydetti: “Ama burada gördüğümüz manzara, daha bir yıllık bir okulun velileri, öğretmenleri ve idarecileri el ele verip böyle güzel bir şenlik düzenleyebiliyorlar. Demek ki, (biz devlet okuluyuz) deyip sosyal aktiviteler düzenlemekten kaçınmamız bizlerin acizliğidir. Çocuklarımızı sosyal aktivitelerden mahrum etmek doğru değil. İnsanların azminden hiçbir sorunun kurtulamadığı bir kez daha görülüyor” dedi.

Atak’a plaket verildi

Ayşe-Mustafa Sevcan ilköğretim okulu Müdürü Ali Aşık da Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak’ın, 2003-2004 eğitim öğretim yılında hizmete giren okullarına verdiği destekten ötürü kendisine teşekkür ederek özellikle okulun alt yapısıyla teknik donanımının karşılanmasında özel gayretlerinden ötürü bir plaket vermek istediklerini kaydetti. Okul müdürü Aşık, Atak’a plaketini verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *