ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitim sürecine veliler de dahil edilmeliydi

Eğitim sürecine veliler de dahil edilmeliydi
YAYINLAMA: 08 Eylül 2024 / 17.47
GÜNCELLEME: 08 Eylül 2024 / 17.47

Haydi Kızlar Okula Kampanyası'nın kentimizde başarılı olmadığını açıklayan Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Bozgeyik, kampanya öncesinde eğitimcilerin bir araya getirilerek fikirlerinin alınmadığını, bunun projenin başarısını olumsuz etkilediğini söyledi.

İşin taraflarının görüşü alınmadı

"Velilerin dahil edilmediği bir eğitim projesi başarılı olamaz" diyen Bozgeyik, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın iki yıldır devam eden Haydi Kızlar Okula Kampanyası'na ilimizin de dahil edilmesi bizi sevindirdi. Ancak kampanya öncesinde, eğitimle ilgili sivil toplum örgütleri, sendikalar ve eğitimcilerin söz konusu projeyle ilgili bilgisine başvurulmadı. Eylül ayında Milli Eğitim'de oluşturulan komisyon, kız çocuklarının okullaşmasına önemli katkı sağlayamadı. Çünkü işin ta- raflarının görüşü alınmadan yapıldı. Son derece güzel düşünceler için yola çıkılan kampanyanın kızları okula kazandırmaktan çok kaybettirdiği kanısındayız. Kampanyanın önemine önce velilerin inandırılması gerekirdi. 'Ben yaptım oldu' zihniyeti ile hareket edilmesinden dolayı katılımın daha da düşeceği görünüyor" diye konuştu

Okula dönüyor ancak parayı alınca devam etmiyor

Aileye kızlarını okula göndermenin önemi anlatılmamışsa, okula gönderilmeyen kız çocuklarına ödenen 75 milyon liranın onları okula göndermeye yetmeyeceğini dile getiren Bozgeyik, "Velinin dahil edilmediği bir eğitim süreci başarılı olmuyor. Bunu yıllardır gördük. Şimdi veliler ikna edilirken, 75 milyonu göz ardı etmiyor. Kızlarını o parayı alana kadar okula gönderiyor. Eğitimin önemine inanmadığı için yeniden okuldan çekiyor. Bu çalışma yapılırken kaç kişinin yeniden okula döndüğünden ziyade, kaçının okula devam ettiğinin tespit edilmesi gerekir" dedi.

Bozgeyik, okula dönen kızların kağıt üzerinde sayılarını artırmanın bir anlam taşımadığını, mühim olanın eğitim hayatını sürdürebilmek olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *