ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitim yuvası mı, ülkücü yuvası mı?

Eğitim yuvası mı, ülkücü yuvası mı?
YAYINLAMA: 14 Ağustos 2020 / 20.08
GÜNCELLEME: 14 Ağustos 2020 / 20.08
Gaziantep Üniversitesi’nde oruç tutmayan, saç uzatan ve küpe takan öğrenciler kendilerine ‘ülkücü’ diyen ve üniversite yönetimi tarafından korunan bir grup öğrenci tarafından tartaklanıp, dövüldü…

Gaziantep Üniversitesinde oruç tutmayan öğrencilere baskı uygulanması ve bazı öğrencilerin ormana götürülerek tehdit edilmesi okulda panik yarattı. Kendilerine ülkücü diyen öğrenciler tarafından tehdit edildiklerini ileri süren bir grup öğrenci, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunurken, kampüs içerisinde can güvenliklerinin olmadığını belirtti.

Dün akşam saatlerinde ülkücü olarak tanınan öğrenciler tarafından çıkarılan kavgada üç öğrenci yaralandı. Göreve geldiğinden bu yana kadrolaşmaya ağırlık veren ve MHP kökenlileri üniversiteye toplayan Rektör İ. Hüseyin Filiz’i suçlayan veliler, çocuklarını okula göndermeyeceklerini söylediler.

Gaziantep Üniversitesi’nde, son bir haftadan bu yana oruç tutmayan, uzun saçlı veya küpe takan öğrencilere yönelik baskıların arttığına dikkat • çeken ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen öğrencilerden U.U. M.F.O. ve V.S. yaşadıkları olayları şöyle açıkladı: “3 Aralık günü Elektrik Mühendisliği Bölümü Kafeteryasında saat 15.00 sıralarında 3-4 arkadaş oturup çay içiyorduk.. O sırada yanımıza gelen yaklaşık 40 kişi ellerinde demir çubuk, bıçak, demir boru, sopalarla bizi tehdit ederek ite kaka zorla ormana götürdü. Burada Manço Cafe adlı yerde cep telefonlarımızı alıp, kellenizi vücudunuzdan ayırırız, okul hayatınızı bitiririz, sizi öldürürüz şeklinde tehditler savurdular. Saçımızı çekip küfür ederek tartakladılar ve öğrenci kimliklerimizi aldılar. Yaklaşık bir saat bize bu şekilde işkence yaptılar. Daha sonra olayı duyan öğrencilerin, durumu güvenliğe bildirmesiyle, zorbaların elinden aldı ve sopa, demir çubuk gibi aletleri de kafeteryanın işletmecisi Ayhan isimli şahsa teslim edildi.”

Öte yandan uzun saçlı, küpeli öğrencilere yönelik cuma gününden bu yana baskı uygulandığı, Hazırlık Bölümünde oturan bir grup öğrencinin yanına gelen ve kendilerini ülkücü olarak tanıtan bir grubun “Bir daha bu masada oturmayacaksınız! Boş da olsa oturmayacaksınız, burası teşkilatın masasıdır. Gelip çay da içmeyeceksiniz diye konuştuğu belirtilirken, “Kafeteryadaki masaları parselleyip kendilerinden olmayan öğrencilere baskı uyguluyordu. Örneğin meslek yüksekokulunda ilk defa bu yıl öğrencilerin özgeçmişleri alındı. Çünkü burada görev yapan öğretim üyeleri ülkücü. Buradaki öğrencilere de ayrı bir baskı uygulanıyor. Buradaki Mustafa Dere’ye reis diye hitap ediliyor” diye konuştular.

Bu arada üniversitede yaşanan bu tehlikeli gelişmelere rektörlüğün sessiz kalmasının ise dikkat çekici olduğu belirtilirken, öğrenciler şikayetlerini rektörlüğe de ileteceklerini, ancak daha önce olduğu gibi yine ilgisiz kalınacağından en-dişe duyduklarını bildirdi.

Oruç tutmayan öğrencilerin önceki gün uğradıkları tehditlerden sonra, kendilerini ülkücü diye tanıtanlar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Bunun üzerine dün akşam kampüste iki karşıt grup arasında kavga çıktı. Olay sırasında bazı binaların camları kırılırken bazı öğrenciler de yaralandı. Polisin kısa sürede olaya müdahalesi ile kavga büyümeden önlenirken, yaralılar arasında üç öğrenci Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alındı. Olaya karıştıkları belirlenen 26 öğrenci gözaltına alınırken olaya karışanlarla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *