ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitimde başarı yakalanamıyor

Eğitimde başarı yakalanamıyor
YAYINLAMA: 10 Ocak 2024 / 19.49
GÜNCELLEME: 10 Ocak 2024 / 19.50

Sanayi ve ticaret alanında başarılı olan Gaziantep’in eğitimde gerilerde kaldığını, eğitimde başarı elde edilemezse diğer alanlardaki başarıların kalıcı olmayacağını belirten Vali Lütfullah Bilgin, “Türkiye’de eğitimin en önemli ölçütü üniversiteye öğrenci gönderme ise, biz geçen yıl 36. sıradaydık bu yıl 38. sıradayız. Bizden daha iyi 38 tane il var. Eğer biz eğitimde kalıcı başarılar elde edemezsek, diğer alanlardaki başarılarımızın da kalıcı olması mümkün değil” dedi.

Zengin ve kalkınmış bir

ülke olmak istiyoruz

Gaziantep’in en önemli probleminin eğitim, ikinci önemli probleminin ise sokakta yaşayan çocuklar sorunu olduğunu belirten Bilgin, “Biz zengin ve kalkınmış bir ülke olmak istiyoruz. Zengin ve kalkınmış bir ülke demek huzurlu, mutlu bir toplum demektir. İlimiz sanayi ve ticaret alanında elde ettiği başarılarla ülkemizin kalkınmasına model olarak gösterilen bir marka şehirdir. Kalkınma açısından diğer bütün illere örnek gösterilen bir il. Ancak bu başarıların yanında ilimizde çok ciddi meseleler var. Bunların en başında da eğitim geliyor. İkinci ciddi problemimiz sokakta yaşayan çocuklar. Biz huzurlu bir kent olmak istiyoruz” diye konuştu.

Çocuklarımızı eğitimden

mahrum bırakamayız

“Eğer çocuklarımızı yeterince eğitemezsek, çocuklarımız okula gitmezse, o zaman yarınlarda çok ciddi problemlerimiz olacaktır” diyen Bilgin, “Yarınlarımızın da bugünler kadar huzurlu olmasını istiyorsak bugün okula gidemeyen çocuklarımızı okula kazandırmak zorundayız. Tüm çocuklarımız eşit eğitim ve sosyal haklardan yararlanmak durumunda” şeklinde açıklama yaptı.

Geleceğe yatırım yapmak

istiyorsak çocukları eğitelim

Sokakta çalışan ve sokakta yaşayan çocuklara sahip çıkmanın tüm toplumun görevi olduğunu, çünkü bu çocukların kendilerinin dışındaki etkenlerin bedelini ödediğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise, “Bu çocuklar bizim çocuklarımızdır. Eğer geleceğe yatırım yapmak istiyorsak en iyi yatırım insana olan yatırımdır. Bu noktadan hareket edersek bu çocuklara sahip çıkmak sadece valinin, sadece belediye başkanının görevi değildir. Çünkü bu çocuklar bizim çocuklarımızdır. Özellikle göçün, sağlıksız şehirleşmenin ve ekonomik sorunların yarattığı bu çocuklar tüm günahsızlıklarına rağmen olumsuz sonuçlara katlanıyorlar” diye konuştu.

Bugün bu çocuklara sahip

çıkmazsak yarınlarımız kararır

“Eğer biz bugün bu çocuklarımızın sahip çıkmazsak geleceğimizi karartmış olabileceğimizi bugünden hepimiz idrak etmek durumundayız” diyen Güzelbey, “Bu kentin yönetici ve sahipleriyle el ele vererek her platformda bu çocuklarımız için bir proje üretmek ve onlara sahip çıkmak zorundayız. Ancak ben bunun yeterli olduğuna da inanmıyorum. Konu şehrin ve bu şehirde yaşayan insanların katkısına en çok ihtiyaç duyduğumuz noktadadır. Bunun herkes tarafından bilinmesini ve kabul edilmesini istiyoruz. İstikbalimizin geleceği olan bu çocuklara sahip çıkmak hepimizin görevidir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *