ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Eğitimde başarılı olmak zorundayız”

“Eğitimde başarılı olmak zorundayız”
YAYINLAMA: 05 Haziran 2024 / 10.21
GÜNCELLEME: 05 Haziran 2024 / 10.21

Vali Lütfullah Bilgin, öğretmenlerin yaşadıkları sorunları tespit ederek, sorunların ortadan kaldırılması için gayret gösterdiklerini, Türk milletini çağdaş uygarlık seviyesine çıkartmak için, öncelikle eğitimde başarı gerektiğini, aksi takdirde hiçbir sektörde kalıcı başarı elde edilemeyeceğini söyledi.

İyi öğretmene sahip değilsek yeterince başarılı olamayız

Eğitimde temel unsurun öğretmen olduğunu ifade eden Vali Bilgin, "Okullarımız ne kadar iyi olursa olsun ne kadar çağın bilim ve teknolojisine sahip olursak olalım, eğer iyi öğretmene sahip değilsek, yeterince başarılı olmak söz konusu olamaz" diye konuştu.

Öğretmenler Günü bir mesleğin ayrıcalığını gösteriyor

Öğretmenler gününün kutlanmasını bu mesleğin bir ayrıcalığı olarak gördüğünü belirten Bilgin, şunları söyledi: "Okulları ziyaret ederken, sadece okul yöneticileriyle değil, öğretmenlerle de konuşarak onların sıkıntılarını ya da mesleki açıdan karşılaştıkları zorlukları tespit edip, ortadan kaldırılması için ciddi gayret sarf ediyoruz. Öğretmenlerimizin çeşitli sıkıntıları var. Ekonomik olarak hak ettiklerini aldıklarını söyleyemeyiz. Ancak yine hepimiz biliyoruz ki ülkemiz zengin olmadan bizim zengin olmamız mümkün değil. O halde, öncelikle ülkemizi zengin kılacak çok başarılı ve çalışkan gençlerin yetişmesi gerekiyor ki onların kalkındırdığı, çağdaşlaştırdığı ve zenginleştirdiği Türkiye'de biz de payımıza düşeni büyüterek alalım."

Öğretmenlik çok kutsal bir meslek

Bilgin, öğretmenlerin fedakarlığın, faziletin, sevgi ve şefkatin timsali olduğunu söylerken, öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu, çağdaşlaşma yolunda öğretmenlere büyük görevler düştüğünü ifade etti. Atatürk'ün hedef gösterdiği ve Türk milletinin de inançla benimseyip sahip çıktığı çağdaşlık idealinin başarıya ulaşmasının ancak öğretmenlerin (fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür) nesiller yetiştirmesiyle mümkün olduğuna dikkat çeken Vali Bilgin, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Büyük Atatürk, öğretmenlere hitaben (Cumhuriyet Sizin Eseriniz Olacaktır) derken, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu ve sorumluluğunun da büyük olduğunu veciz bir şekilde vurgulamıştır. Çünkü insanı eğiten, şekillendiren, topluma kazandıran öğretmendir. Öğretmen, kendisi yanarak erirken, etrafına ışık saçan mum gibidir."

Öğretmen, gelişmenin, ilerlemenin ve çağdaşlaşmanın temel unsurudur

"Öğretmen, gelişmenin, ilerlemenin ve çağdaşlaşmanın esası olan eğitim ve öğretim sistemimizin temel unsurudur" diyen Bilgin, "Öğretmen fedakarlığın, feragatin, ahlak ve faziletin, sevgi ve şefkatin timsalidir. Bilim ve teknolojinin hızla geliştiği çağda dünyamızda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerin çağın bilgi ve teknolojisiyle yetişmelerinde, evrensel değerler ve kültürlerle buluşmasında öğretmenlerimizin çok önemli rol oynadığı kuşkusuzdur. Tabi ki öğretmenlerimizin çözüm bekleyen sosyal ve ekonomik sorunlarının da olduğu biliniyor, bu sorunlara çözüm bulunması gerekir" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *