ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitimde fırsat eşitliği yok

Eğitimde fırsat eşitliği yok
YAYINLAMA: 21 Aralık 2021 / 15.11
GÜNCELLEME: 21 Aralık 2021 / 15.11
Ülkemizde eğitimde fırsat eşitliği olmadığına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, bu amaçla belediye olarak bilgisayar ve İngilizce kursları düzenlediklerini açıkladı. Büyükşehirin açtığı kurslarda başarılı olan 694 kişiye sertifika verildi.

Büyükşehir belediyesi tarafından açılan kursları dönem birincisi olarak bitirenlere, başkan Celal Doğan tarafından sertifikaları ile birlikte hediye de verildi.

Doğu’daki okullar öğretmensiz

Büyükşehir belediyesine ait bilgisayar ve İngilizce eğitim merkezlerinin 21. ve 22. dönem mezunlarına hafta sonu düzenlenen törende sertifikaları Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan tarafından verildi. Tören sırasında konuşan Doğan, ülkemizde verilen eğitimde fırsat eşitliği olmadığını, doğuda öğretmensiz okullar varken, batıdaki okullarda deneyimli öğretmenler tarafından ders verildiğine dikkat çekti.

Yoksul kesim, çocuklarının eğitim

ve okul ihtiyacını karşılayamıyor

“Kent merkezi ile kenar semtlerdeki okullar ve öğrenciler arasında önemli farklılıklar var. Varlıklı ailelerin çocuklarıyla okullarda, dershane ve özel öğretmen desteğiyle eğitim görürken, yoksul kesimin çocukları okul ihtiyaçlarını bile zor karşılıyor. Bu da eğitimde adaletsizliğe neden oluyor. Bu öğrencilerin aynı kulvarda yarışmaları söz konusu bile olamaz” dedi. Eğitim sistemindeki çarpıklıklara da dikkat çeken Doğan, bu kursları açmaktaki amaçlarının eşitsizliğin engellenmesi konusunda azda olsa bir katkı sağlamak olduğunu açıkladı.

Yerel yönetimler ana gibidir

Yapılan konuşmalardan sonra dörder aylık dönemler şeklinde düzenlenen ve her yaştan insanların katılabildiği 22. dönem bilgisayar kursuna devam eden 553 kişiden başarılı olan 392’sinin sertifika almaya hak kazandığını, beş kişinin de dönem birincisi olduğu açıklandı. Birinci dönem İngilizce kursuna devam eden 302 kursiyerden başarılı olan 170’ine sertifika verildi. Bunlardan yirmisinin dönem birincisi olduğu belirtildi. Devam eden yeni dönem bilgisayar kursuna 678, İngilizce kursunu ise 534 kişinin devam ettiği kaydedildi. Törende, kurs öğrencileri adına konuşan Ayşe Güler, kendilerine bu imkanı sağlayan Doğan’a teşekkür ederek, “Yerel yönetimler ana gibidir. Kursa katılmak için yaş, eğitim sınırı konmadığı gibi ücret alınmadı” derken, İngilizce kursunun diğer eğitim merkezlerinde verilen kurslar gibi kademeli hale getirilmesini istedi.

Toplamda 6 bin 528 kişi sertifika aldı

Öte yandan dokuz yıldan bu yana devam eden bilgisayar kursuna 10 bin 53 kişi kayıt yaptırırken, bunlardan ancak 4 bin 28’e, İngilizce kursuna katılan 6 bin 111 kişiden ise 2 1480 kişinin sertifika almaya hak kazandığını bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *